O nouă platformă pentru staționarea aeronavelor, dotată cu sisteme de balizaj și de iluminat de ultimă generație, pe aeroportul din Cluj

Autor  admin   în       8 luni în urmã     987 Vizualizări.  

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat o nouă platformă pentru staționarea aeronavelor. Noua platformă, cu patru locuri de staționare, a fost realizată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). 

32.251

de metri pătrați reprezintă suprafața construită a platformei

Platforma, dotată cu sisteme de balizaj și de iluminat de ultimă generație, are o suprafață construită de 32.251 mp (suprafețe portante și acostamente), din care aproximativ 15.800 mp reprezintă cele patru locuri de staționare pentru aeronave, transmite economica.net.

33.253.408,34

de lei este valoarea proiectului

Valoarea totală a proiectului a fost de 33.253.408,34 de lei, din care suma cea mai mare a fost asigurată de Uniunea Europeană; 1.673.571,08 lei sunt de la Bugetul de Stat.

Conform sursei citate, în urma implementării proiectului Platformă de staționare aeronave, Aeroportul Cluj oferă companiilor aeriene posibilitatea de a suplimenta frecvențele de zbor sau de a introduce noi destinații.

Conectarea platformei la pista de decolare – aterizare și la noua cale de rulare paralelă cu pista va asigura fluidizarea mișcărilor aeronavelor și va optimiza desfășurarea activităților operaționale în condiții de siguranță.

3.240.750

de pasageri reprezintă numărul total al pasagerilor de pe aeroportul din Cluj în 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a încheiat anul 2023 cu un record de 3.240.750 de pasageri, în creștere cu 11% față de anul 2019 și cu 23% mai mult față de anul 2022, consolidându-și poziția de primul aeroport regional al țării.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.