O jumătate de milion în plus pentru parcul care curge la vale

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     1161 Vizualizări.  

Parcul tineretului – Pădurea clujenilor este una dintre investițiile cu probleme ale Clujului. Lucrările s-au încheiat, teoretic, la finalul anului trecut; practic, încă se mai lucrează. Nu s-a realizat recepția, pentru că terenul alunecă; totuși, parcul de 21 de hectare este deschis deja publicului. Acum, compania Nord Conforest, care a realizat lucrările, cere bani în plus. 

547.825

de lei, fără TVA, solicită Bord Conforest, pentru actualizarea cheltuielilor pe care le-a făcut în perioada de contract. Întreaga investiție, cu TVA inclus, este de 23 de milioane.

În ședința de Consiliul local de astăzi, Alexandra Oană, de la USR, a întrebat de ce clujenii plătesc în plus pentru un proiect cu probleme. Emil Boc a explicat că lucrările de remediere, acolo unde au apărut nemulțumiri, se vor face pe cheltuiala constructorului. 

“Acest proiect este necesar, locația a fost bine aleasă. Îi spune Pădurea clujenilor, adică este un loc de împăurire. cu posibilitate de a petrece timpul liber. Pădurea consolidează dealul care alunecă. Noi știm că în jurul Clujului toate dealurile curg, avem experiența din Lomb, avem experiența de pe centura Vâlcele – Apahida, sunt și alte dealuri, asta este. Pe termen lung, proiectul va consolida dealul. Trebuie să știți că nu alocăm un leu în plus pentru acest proiect. Este o chestiune tehnică, procedurală, pe ordonanța 15/2021 constructorul își actualizează prețul din contract. Lucrările au fost finalizate, dar nu recepționate, tot ce se constată se remediază pe banii constructorului”, a spus Boc. 

Scurt și la obiect a fost viceprimarul Dan Tarcea: “Noi am atras fonduri europene pentru acest proiect, pe call-ul de revitalizare a terenurilor degradate. De aceea am investit acolo, pentru că era un teren degradat. Nu puteam folosi banii pentru Parcul Central, de exemplu”.

Discuția a ajuns apoi la copacii plantați, dintre care mulți s-au uscat. Emil Boc a dat vina pe secetă, dar a asigurat că executantul îi va înlocui.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.