O companie din Cluj câștigă a doua contestație la contractul de 400 de milioane de lei pentru modernizarea Culoarului Rucăr – Bran
O companie din Cluj a câștigat pentru a doua oară o contestație la contractul de 400 de milioane lei pentru modernizarea DN 73 Pitești – Brașov, lotul greu dintre Câmpulung și Fundata (38 kilometri, care include și Culoarul Rucăr – Bran).
Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a admis și a doua contestație a Antreprizei Reparații și Lucrări (ARL) Cluj (deținută de grupul austriac Strabag), pe motiv că oferta câștigătoare nu ar respecta condițiile de experiență similiară pentru lucrări de modernizare, ci doar pentru reparații.
Foto: arlcluj.ro
Potrivit economedia.ro, CNAIR a desemnat câștigătoare pe acest lot asocierea formată din societatea din Bulgaria Groma Hold Ltd. (lider), Evropeiski Patishta, s.c. Gott Strasse s.r.l., s.c. Perfect Consult Europe s.r.l.; însă la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ARL Cluj a depus a doua contestație la CNSC. Pe 22 februarie, CNSC a admis contestația ARL Cluj.
Rămâne de văzut dacă asocierea condusă de constructorul din Bulgaria va fi depunctată sau oferta declarată inacceptabilă așa cum a solicitat ARL Cluj, iar CNSC a dispus reevaluarea.
În această situație, CNAIR ar putea desemna câștigătoare ARL Cluj pentru modernizarea lotului Câmpulung – Fundata (38 kilometri) de pe DN 73 Pitești – Brașov.
ARL Cluj a fost cumpărată de Strabag
ARL Cluj este, din mai 2007, subsidiara companiei austriece Strabag, care a cumpărat-o în urmă cu 16 ani cu 5,2 milioane de euro. ARL Cluj este condusă de Dan Lucian Mihancea (director general) și este specializată în lucrări de construire a drumurilor și autostrăzilor.
Are opt sedii secundare în județele Cluj, Bihor, Maramureș și Bistrița-Năsăud. În 2022, a raportat o cifră de afaceri de aproape 403 milioane de lei, cu un profit net de 88 de milioane de lei și datorii de 53 de milioane de lei. Compania cu sediul în Cluj are 269 de angajați.
Unii au fost interesați și de acest articol: