Nu știu „câte prune au în straiță”. O zonă a Someșului a fost „scoasă cu ranga” din procesul de modernizare

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2212 Vizualizări.  

Primăria clujeană se raportează cel puțin ciudat la proiectul de pe malurile Someșului. Am scris despre dificultatea cu care am obținut un interviu pe acest subiect, respectiv că am pus întrebări spaniolilor și am primit răspunsuri de la Primărie.

Zidul de pe malul Someșului a rămas acolo, dar a fost ascuns cu pământ + Povestea unui interviu de trei luni

Astăzi vreau să vorbim despre malul drept al Someșului, în zona bazei sportive Transilvania. Acea zonă este ignorată în acest moment, uitată, deși era inclusă în proiect.

Administratorii bazei sportive așteptau ca lucrurile să ajung în dreptul lor și erau dispuși să deschidă o poartă, astfel încât să existe un acces și dinspre Someș.

În răspunsul trimis pentru Media9, reprezentanții Primăriei și/sau proiectanții au arătat că segmentul de pe malul drept al Someșului nu face parte din documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire. Contrazic propria documentație.

„Aceste zone menționate nu au fost incluse în DTAC. Zona de intervenție a DTAC și PT (proiect tehnic n.r) este aceeași. Pentru întreg râul am propus o viziune, nu s-au realizat proiecte tehnice și DTAC”, este citatul din răspunsul pe care l-am primit la redacție.

Cineva nu cunoaște proiectul. Vă arătăm mai jos că segmentul a fost cuprins în DTAC. Am putea spune că a fost scos cu ranga, ca să cităm clasici în viață. E și pe website-ul municipalității. :)))

Am scris de mai multe ori că proiectul de pe malurile Someșului va fi un succes, atâta vreme cât utilizatorii vor fi mulțumiți. Și se vede deja că oamenii sunt satisfăcuți, prin numărul lor. Doar că, din păcate, ceea ce se observă în teren, pe măsura finalizării execuției, este o copie infidelă a proiectului care a primit premiul Share Building Awards 2019 şi a fost apreciat şi în cadrul la Bienalei de la Veneţia 2021.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.