Nu invers trebuia oare? A pornit dezvoltarea imobiliară, acum se încearcă redimensionarea rețelelor

Autor  admin   în       2 years în urmã     1719 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj a eliberat autorizația de construire în vederea execuției lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare menajeră în localitatea Gheorgheni, comuna Feleacu.

DECLARAȚIE

Datorită poziționării sale periurbane, Gheorghieniul a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare fără precedent. Atât creșterea numărului de locuințe cât și intensificarea activităților industriale, a construcțiilor și a prestărilor de servicii, impun o echipare edilitară cât mai rapidă, atât pe partea de canalizare, cât și pe cea de apă”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

În prezent, localitatea situată în imediata vecinătate a municipiului Cluj-Napoca nu dispune de un sistem centralizat de deversare a apelor uzate, imobilele fiind canalizate prin sisteme locale, de tipul foselor septice și al bazinelor vidanjabile.

Pentru rezolvarea acestei situații, Primăria Feleacu a decis implementarea unui proiect ce prevede introducerea rețelei de canalizare pentru toți consumatorii casnici și necasnici din satul Gheorgheni. În valoare de peste 14,5 milioane de lei, investiția va deservi 630 de gospodării, cu cca. 1.900 de locuitori. 

19,5

kilometri va avea, la finalul lucrărilor, rețeaua de canalizare.

Amplasată pe toate străzile din localitate, rețeaua de canalizare va avea o lungime totală cumulată de peste 19,5 km. De-a lungul ei vor mai fi amenajate alte 11 stații de pompare a apei uzate. 

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș S.A. derulează un proiect finanțat din fonduri europene ce vizează introducerea rețelei de alimentare cu apă potabilă în Zona Metropolitană Cluj-Napoca, inclusiv în satul Gheorgheni.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.