Nu doar la Iași, ci în toată țara, dezvăluie Emanuel Ungureanu: „Se scoate aparatul de la cadavru și se pune la viu”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     895 Vizualizări.  

În urma scandalului de la Iași privind implantarea de aparate de stimulare cardiacă de unică folosință, de la persoane decedate la pacienți vii, deputatul clujean Emanuel Ungureanu intervine și dezvăluie că este o practică națională. „Un șantaj”, cum l-a numit Ungureanu, la RFI.

”Nu este o noutate și deschid o altă perspectivă că CNAS, fie că vorbim de Casa Județeană de Asigurări din Iași sau din Buzău sau din Cluj, de oriunde, epuizează banii destul de repede și apoi începe șantajul. Pe o listă lungă de așteptare, vine pacientul, care intră în capcană și i se spune: banii sau viața. I se spune foarte clar: lista este lungă, nu avem, să zicem, un dispozitiv cardio la îndemână, costă foarte mult, 4.000, 6.000, 10.000 de euro și atunci vine salvatorul, vine medicul care spune: a murit ieri cineva, se mai întâmplă și în Germania, se întâmplă mult în țările sărace, se scoate aparatul de la cadavru și se pune la viu, vreți să fiți salvat, vă costă 2.000-4.000 de euro, pe care-i donați în fundația X, de fapt o șpagă mascată și aveți o șansă la viață (…). Stați să vedeți ce nereguli a scos la iveală un raport de audit al Ministerului Sănătății în cazul actualei conduceri a spitalului Sf. Spiridon și care au fost ascunse sub preș și le voi dezvălui mâine. Deci ce se întâmplă la Iași se întâmplă în multe alte spitale din țară, pacienții sunt șantajați cu celebrul slogan banii sau viața (…). Nu poți să nu vezi că cel mai mare deficit în sistemul sanitar nu e cel al banilor, ci cel de caracter”, a spus deputatul USR.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.