Nu au loc în Cluj, se mută în vecinătate. Care este următoarea zonă de atracție pentru investitori

Autor  admin   în       2 years în urmã     4107 Vizualizări.  

Satele din vecinătatea Clujului sunt din ce în ce mai „atrăgătoare” pentru viitoarele proiecte imobiliare, odată ce în municipiu s-a pus „capac”. După Florești, Baciu, Apahida, Chinteni, Ciurila, chiar și Aiton, o altă zonă unde apar propuneri de dezvoltare este satul Gheorgheni, comuna Feleacu. Deocamdată, proiectul despre care vorbim, din Gheorgheni, a primit aviz nefavorabil de la urbaniști.

Proiectul se află în prima sa fază și a fost prezentat în ședința CTATU din 16 iunie: „Studiu de oportunitate în vederea elaborării planului urbanistic zonal – eleborare, parcelare, urbanizare și construire locuințe unifamiliale în satul Gheorgheni, comuna Feleacu”.

5.342

de metri pătrați este suprafața pe care investitorul vrea să construiască cinci case.

Terenul se află în intravilanul satului Gheorgheni, aproape de centrul localității. Beneficiarul este un anume Ioan Iasko, iar proiectantul general este Ideea Prospect Birou de Proiectare s.r.l din Florești.

Conform proiectantului, care a prezentat documentația în ședința Comisiei de urbanism, beneficiarul dorește parcelarea acestei suprafețe de teren în cinci părți, păstrând destinația inițială, aceea de locuințe individuale și funcțiuni complementare.

DECLARAȚIE

„Amplasamentul, prin poziția geografică pe care o are în localitatea Gheorgheni și proximitatea față de municipiul Cluj-Napoca, prezintă interes pentru dezvoltările imobiliare axate pe locuințe individuale. Prin creșterea populației localității generată de relocarea voluntară a persoanelor de la oraș în mediul rural, vor apărea implicit și efecte economice pozitive pentru satul Gheorgheni”

proiectantul Ideea Prospect

Prezentarea proiectului

„În partea de nord, se dorește asfaltarea drumului, care acum e doar pietruit, dar și asfaltarea drumurilor nou-propuse. În propunerea de față, se dorește realizarea unor drumuri cu lățimea de 4 metri și amenajarea unor alveole de trecere și de întoarcere.  Alveolele ar ajuta și mașina Salubrității care vine în localitate pentru a strânge deșeurile menajare. Suprafețele parcelelor sunt conforme cu regulamentul local de urbanism  din PUG. Cea mai mică parcelă are o suprafață de 831 de metri pătrați”, a explicat proiectantul.

Arhitectul Radu Spânu, membru în CTATU, s-a interesat cât este panta drumului și a aflat că este destul de mare: 10 metri pe o distanță de 50 de metri.

Arhitectul-șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, i-a atras atenția proiectantului că nu respectă normativul de drumuri și i-a arătat pe planșe o idee care ar putea să-l ajute în proiect. În plus, Claudiu Salanță i-a mai spus proiectantului că localitatea Gheorgheni e „mai mult rurală” și că suprafața minimă pentru a construi aici o casă este de cel puțin 1.000 de metri pătrați.

Arhitectul-șef i-a mai recomandat ca până să ajungă la emiterea PUZ-ului, să ia legătura cu vecinul său pentru a-i cere acceptul, deoarece noul drum ar trece pe proprietatea acestuia. Și să se asigure că lățimea drumului să fie de 5,50-6,00 metri.

La finalul recomandărilor, Alin Tișe a propus un aviz „nefavorabil” cu revenire într-o proximă ședință, având rezolvate problemele semnalate de specialiștii urbaniști. Proiectul a fost respins la vot.

 

About