Noul Hașdeu. Cămin de 400 de locuri, spații pietonale, acces auto interzis, piste de biciclete

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     3767 Vizualizări.  

Primăria a pus în dezbatere publică planul urbanistic zonal pentru complexul Hașdeu. Proiectul prevede ridicarea unui cămin nou, de 400 de locuri, respectiv construirea de etaje retrase la cinci dintre cămine (II, III, IV, V și VI). Se vor realiza spații pietonale, piste de biciclete și zone verzi. Autorii planului consideră că este necesară desființarea clădirilor parazitare: chioșcuri, foișoare, clădiri cu caracter edilitar prost întreținute.

3

etaje ar urma să aibă noul cămin propus în Hașdeu. Suprafața pe care urmează să fie amplasată nouă clădire este de 973 de metri pătrați.

Complexul de cazare din Hașdeu că “a devenit suprapopulat, impunându-se necesitatea realizării unor spații suplimentare de cazare, care să asigure capacitatea de cazare necesară”, se arată în documentația elaborată de K&K Studio.

48.473

metri pătrați este suprafața totală a complexului studențesc Hașdeu.

În acest moment sunt 3.261 de locuri de cazare, iar reprezentanții UBB susțin că necesarul este de 4.000.

În ceea ce privește circulațiile, automobilele sunt scoase din complexul studențesc. Aveți parking, să nu vă mai prindem cu mașina în campus, ar suna mai brutal mesajul din PUZ.

Iată care au fost soluțiile identificate: eliminarea locurilor de parcare amenajate la sol, în contextul în care s-a realizat un parking supraetajat cu 320 de locuri în vecinătatea cantinei, amenajarea de parcări pentru biciclete în vecinătatea căminului I și intercalat cu zonele de sport în aer liber, realizarea de alei pietonale, restricționarea traficului auto în interiorul complexului, permițându-se accesul doar în situații deosebite. Chiar și așa, viteza de deplasare va fi limitată la 30 de km/h.

1.503

metri pătrați este suprafața pietonală propusă în interiorul campusului.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.