Muzeul Apei „Leonid Truță” participă la Noaptea Muzeelor de sâmbătă, de la Cluj. Compania pune la dispoziție un microbuz

Autor  admin   în       6 luni în urmã     571 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj anunță că Muzeul Apei participă la Noaptea Muzeelor de sâmbătă, 18 mai. Muzeul se află la intrarea în localitatea Florești dinspre Cluj-Napoca. 
„Muzeul Apei ‘Leonida Truţă’, parte a Companiei de Apă Someş S.A., se va alătura şi în acest an Nopţii Europene a Muzeelor, în data de 18 Mai.
Astfel, Muzeul Apei va avea porţile deschise pentru toţi cei care doresc să cunoască o frântură din istoria alimentării cu apă a municipiului Cluj-Napoca şi să se familiarizeze cu exponate atât din România cât şi din întreaga lume.
Programul de vizitare al Muzeului va fi între orele 18.00 – 24.00, iar pentru cei care nu dispun de mijloace de transport, Compania de Apă Someș S.A. pune la dispoziție un microbuz care va asigura transportul către Muzeul Apei din oră în oră, acesta preluând, gratuit, vizitatorii din Piaţa Lucian Blaga (din faţa Casei de Cultură a Studenților).
Cei care vor trece pragul Muzeului Apei vor avea posibilitatea să urmărească prin vizualizarea exponatelor, istoria alimentării cu apă a municipiului Cluj-Napoca începând de la darea în folosinţă a primei surse de apă în anul 1887, documente de la începuturile funcţionării Uzinelor de Apă şi Canalizare ale oraşului Cluj, unelte utilizate în cadrul desfăşurării activităţii specifice de asigurare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, colecţia de capace de canal care conţine exponate din toată Europa şi multe altele”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Noaptea Muzeelor 2024 Cluj-Napoca este organizată sâmbătă, 18 mai. Astfel, la data menționată, între orele 18:00 și 24:00, clujenii vor avea șansa să viziteze gratuit zeci de instituții de cultură, dar și oportunitatea să participe la concerte, ateliere sau parade.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.