„Moș Crăciun” de la județ a băgat mâna în sacul cu bani pentru 100 de asociații și cluburi sportive

Autor  admin   în       1 year în urmã     1323 Vizualizări.  

Consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară de miercuri, 26 aprilie, acordarea sumei de 1.050.000 de lei către aproape 100 de asociații și cluburi sportive din județul Cluj. Este pentru prima oară, după aproape 3 ani, când consilierii județeni s-au întâlnit față în față. Ultima întâlnire în format fizic a fost atunci când au depus jurământul, în 2020. După care a început pandemia.

Cei mai mulți bani s-au dus către Clubul Sportiv Universitatea Cluj și Asociația Club Sportiv pe Urmele Campionilor (câte 70.000 de lei fiecare), Asociația Club Sportiv Academia Luceafărul Cluj-Napoca, Club Sportiv Academia Luceafărul Cluj-Napoca și Clubul Sportiv Școlar Viitorul Cluj-Napoca (câte 40.000 de lei fiecare).

Alocarea unor sume pentru Universitatea Cluj a iscat discuții aprinse în CJ Cluj. Consilierul județean Sorin Vasile Pintea (PMP) a reclamat faptul că ”U” Cluj primește bani și de la primărie, și de la CJ Cluj, fără niște criterii propriu-zise. Și că Academia Luceafărul, care are doar o singură secție (doar fotbal), primește mai mulți bani în comparație cu asociații și cluburi care au avut rezultate foarte bune.

I s-a răspuns că ”U” Cluj reprezintă un nume și un brand nu numai pentru Cluj-Napoca, ci pentru întreg Ardealul.

Revenind. Fotbal Club Unirea Dej va primi 35.000 de lei, iar Clubul Sportiv Unirea Dej și Asociația Handbal Cluj Potaissa Turda – 30.000 de lei. Sigur, nu sunt sume mari de la bugetul Consiliului Județean, dacă ar fi să ne raportăm la alocările făcute de Primăria Cluj-Napoca.

Buget de rămas în Superligă. Ce sumă va lua „U” din bani publici

În rest, circa 90% din asociațiile care au solicitat bani de la Consiliul Județean Cluj vor primi 5.000 de lei. Printre ele, și Clubul Sportiv CFR Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.