Modernizarea Clujului ajunge în Iris. Lucrările costă peste 32 de milioane de lei

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     4137 Vizualizări.  

Consiliul local Cluj-Napoca va supune spre aprobare, în următoarea ședință, documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajarea unor legături pietonale între Piața Karl Liebnecht – Parcul Iris și străzile adiacente”.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiții este de 32.804.981 lei (cu TVA).

  • Spațiu verde amenajat total – 5.857 lei
  • Suprafață totală amenajări pietonale – 8.934 mp
  • Suprafață infrastructură pentru biciclete/trotinete – 1.352 mp
  • Suprafață carosabilă totală – 7.017 mp
  • Suprafață construită totală – 20 mp (include chioșcul de alimentație publică cu toaletă publică încorporată)
  • 90 de locuri de parcare, 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice și 40 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

Piața Karl Liebknecht, din Iris, situată de o parte și de alta a liniei de tramvai de pe strada Oașului se va moderniza în următoarele luni. O nouă piațetă modernă, cu multă verdeață, cu spații de joacă pentru copii, cu zonă pietonală și piste velo, cu băncuțe și iluminat stradal va lua locul celei de acum.

Conceptul este același din Piața 14 Iulie, de exemplu, unde planșa a fost desenată tot de arhitecții de la Planwerk.  Un șablon verde și elegant care se extinde în mai multe puncte din oraș.

Planșele au fost prezentate în luna aprilie a acestui an la Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). În cadrul dezbaterii online, s-a discutat inclusiv posibilitatea schimbării numelui Pieței Karl Liebknecht, botezată după un comunist german. Dezbaterea a fost moderată de Ovidiu Cîmpean, directorul CIIC, care a promis că îi va consulta pe locuitorii din zonă în legătură cu posibilitatea unei modificări de nume.

Iată câteva dintre randările urbaniștilor de la Planwerk.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.