Mobilizare în Mănăștur: dispar 700 de garaje + răsar primele benzi de autobuz

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     3980 Vizualizări.  

Primăria are planuri ambițioase: vrea să desființeze toate garajele de beton și de tablă cu autorizație provizorie în doi ani, susțin sursele Media9. Știm că în Cluj erau circa 10.000 de garaje până anul trecut și că în ultima perioadă s-au desființat circa o mie, în Mănăștur și Gheorgheni. Următorul pas pentru municipalitate este să trimită notificări proprietarilor de garaje neautorizate sau cu autorizație provizorie din zona Între Lacuri și din nordul cartierului Mănăștur. În cel mai mare cartier al Clujului vor apărea și primele benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun.

“Dorim să avem bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun pe Calea Florești, așa încât vor fi regândite locurile de parcare. Nu se va mai putea parca transversal, ci paralel cu bordura. De o parte și de alta a străzii, de la Billa la nodul N, am identificat circa 700 de garaje, care urmează să fie desființate”, a spus Florin Bugnar, directorul Direcției de parcări.

Ce ne spune experiența? Că în locul celor 700 de garaje se vor putea amenaja cu 20% mai multe locuri de parcare. Asta înseamnă 140 de proprietari de mașini fericiți că au unde să își lase vehiculul peste noapte.

Interesant este că municipalitatea a stabilit și câți dintre clujenii care parchează pe Calea Florești plătesc abonament. Procentul anunțat de viceprimarul Dan Tarcea este derizoriu, 15%. Să sperăm însă că Primăria nu îi va lăsa pe ceilalți 85%, care vor rămâne fără locurile obișnuite, să își urce automobilele pe trotuare, așa cum se petrece pe strada Observatorului sau pe bulevardul Nicolae Titulescu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.