340 de locuri de parcare noi în centrul Clujului. Minunata capacitate a lui Emil Boc de a ”naționaliza” toate proiectele

Autor  Ionel Lespuc   în       9 luni în urmã     10547 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, are această capacitate unică de ”naționaliza” (la nivel de imagine) toate proiectele. De a-și asuma ca victorie tot ce se întâmplă în oraș și în împrejurimi. Sigur, numai dacă iese bine; dacă iese prost, se disociază, dă vina pe proiectanți, constructori, pe oricine. Pe Comisia Națională de Monumente Istorice, de exemplu, în cazul ”coșciugului” de pe strada Avram Iancu, vă amintiți cum ne-a convins că nu Primăria autorizează în Cluj, ci comisia de la București. :))

Astăzi, în ședința Consiliului Local, Boc și-a asumat parkingul privat de pe strada Avram Iancu. A oferit o declarație aiuritoare, în care ”noi ne-am gândit cu ani în urmă”. În fapt, este o investiție planificată cap-coadă de Fondul de pensii al Bisericii Reformate. Primăria a trebuit doar să autorizeze.

„În zona centrală, pe strada Avram Iancu, vom avea un parking cu 340 de locuri. L-am gândit cu mulți ani în urmă, dar nu a mai trebuit să intervenim, pentru că privatul l-a făcut singur. Era conceput să se finalizeze odată cu strada Kogălniceanu”, a spus Boc, în ședința Consiliului Local.

Dincolo de asta, da, de folos acest parking. Practic acoperă toate locurile de parcare desființate recent în zona centrală.

Parkingul Fondului de pensii al Bisericii Reformate va fi finalizat anul acesta. Proiectul a fost realizat de compania Dico&Țigănaș.

Un alt proiect mare pe care Emil Boc și-l asumă fără perdea este legătura DN1 – A3 de la Tureni. Aici domnia sa vorbește despre un lobby pe care l-ar fi făcut liderii politici locali, dar semnătura sa nu apare pe niciun document oficial.

Ce ar trebui să facă Emil Boc? Să nu se împăuneze, dimpotrivă, să dea Cezarului ce este al Cezarului. Că așa e corect. Media9 a mai scris că primarul trebuia să aibă eleganța de a invita inițiatorii unui proiect la inaugurare, dar nu a avut-o. De exemplu, la finalizarea proiectelor rezultate în urma programului de bugetare participativă. Transportul școlar, un mare succes, un arbore la trei locuri de parcare, artă în curtea școlii, centru pentru tineret etc. sunt propuneri cu care Emil Boc se mândrește, dar adevăratele merite sunt ale unor anonimi.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.