Ministrul Educației: „Situația consumului de droguri în școli arată foarte prost”

Autor  admin   în       4 saptãmâni în urmã     303 Vizualizări.  

Ministrul Educației, Daniel David, a declarat că fenomenul consumului de droguri în școli este alarmant și că este nevoie urgentă de soluții. Oficialul a vorbit despre necesitatea unei „arhitecturi” instituționale care să gestioneze această problemă, dar a subliniat că părinții au un rol esențial în prevenție.

„Arată foarte prost, de aceea toți încercăm să căutăm soluții”, a afirmat ministrul, vineri seară, la Medika TV. El a precizat că, deși există servicii specializate, acestea sunt insuficiente și că noua strategie urmărește o mai bună coordonare între instituțiile implicate. „Nu trebuie să așteptăm implementarea acestei arhitecturi pentru a acționa. Fiecare trebuie să-și facă treaba chiar și în acest moment.”

David a atras atenția că responsabilitatea prevenirii nu revine exclusiv școlii și că părinții trebuie să fie primii care intervin. „Profesorul nu este pus să facă prevenție și controlul consumului de droguri. El trebuie să desfășoare activități educaționale, dar poate fi pregătit să detecteze astfel de comportamente. În schimb, părinții trebuie să fie foarte atenți la copiii lor, să-i învețe să se ferească de consumul de droguri și să le ofere valorile adecvate”, a explicat ministrul.

De asemenea, el i-a îndemnat pe părinți să ceară sprijinul specialiștilor, fie din școli – psihologi și consilieri școlari – fie din afara acestora. În concluzie, deși autoritățile lucrează la soluții sistemice, prevenția începe acasă, iar implicarea părinților este esențială în lupta împotriva consumului de droguri în rândul elevilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.