„Micul pinguin”. O grădiniță modernă pentru familiile dintr-o zonă cu dotări educaționale insuficiente

Autor  admin   în       19 ore în urmã     2824 Vizualizări.  

Locuitorii zonei de nord a Clujului vor beneficia de o nouă facilitate educațională importantă: grădinița „Micul Pinguin”, un proiect modern care răspunde nevoii acute de infrastructură educațională în această parte a orașului. Recent, dezvoltatorii proiectului ERA Hexagon au anunțat obținerea autorizației de construcție și demararea lucrărilor pentru această grădiniță.

Educație de calitate într-o zonă în dezvoltare

Grădinița va fi construită conform standardelor nZEB (nearly Zero-Energy Building), ceea ce asigură un mediu sigur și sustenabil pentru educația celor mici. Odată finalizată de către Hexagon, clădirea grădiniței va fi donată Primăriei.

Cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați, spațiul va oferi condiții moderne pentru copii, de la săli de clasă bine echipate la locuri de joacă, fiind un punct de atracție pentru familiile care își doresc un start educațional de calitate pentru cei mici.

Într-o zonă în plină expansiune, dar cu puține dotări educaționale, această grădiniță vine să umple un gol important. Familiile din comunitate vor avea astfel acces la un serviciu esențial, aproape de casă, eliminând nevoia de a căuta soluții la distanțe mari.

Numele grădiniței, „Micul Pinguin”, omagiază istoria locului, fiind inspirat de fostul brand Tehnofrig, binecunoscut în trecut.

Ce aduce nou acest proiect

Grădinița „Micul Pinguin” își propune să devină un punct de reper pentru educația timpurie în comunitate. Aceasta va oferi un mediu unde creativitatea, învățarea și siguranța sunt prioritare, contribuind astfel la dezvoltarea unei generații pregătite pentru viitor.

Proiectul ERA continuă să investească în dezvoltarea zonei, punând accent pe nevoile reale ale comunității, iar grădinița reprezintă un pas înainte în crearea unui mediu urban complet, adaptat familiilor moderne.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.