Mic ansamblu de locuințe individuale și case de vacanță, propus pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați

Proiectul unui mic ansamblu de locuințe individuale și case de vacanță va fi dezbătut în următoarea ședință a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism (CTATU) de la Consiliul Județean Cluj. Este vorba despre un teren cu o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați în satul Baciu, comuna cu același nume, compus din șase parcele. Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate.
Destinația actuală a acestui teren este de fâneață, iar beneficiarii investiției doresc să-l treacă în intravilanul localității Popești și să construiască șase locuințe individuale și case de vacanță cu regimul de înălțime P (parter) + E (etaj) + M (mansardă). Din cele șase parcele, una are 413 mp, trei au câte 700 mp fiecare, una are 710 mp, iar cea mai mare – 1.290 mp.
4.677
de metri pătrați este suprafața terenului propus spre reglementare.
Conform extraselor CF, terenurile ce alcătuiesc zona propusă pentru reglementare se află în proprietatea lui Țion Petruț Aurelian și Țion Miriam, Văsieș Horațiu Dorin, Țion Ionuț Daniel, Szabo Andrei Attila, Szabo Gheorghe, Szabo Katinka-Melinda.
Zona propusă pentru reglementare are o suprafață totală de 4.677 mp, și conform CF terenul este neîmprejmuit. Destinația sa actuală este de fâneață.
Terenurile supuse prezentei documentații de urbanism se află în partea de nord a satului Baciu, la limita administrativă dintre satul Baciu și satul Popești, ambele aparținând comunei Baciu. Terenurile studiate sunt în prezent libere de construcții.
Zona studiată are următoarele vecinătăţi:
• în partea de nord – proprietate publică (zonă verde), proprietăți private;
• în partea de vest– proprietăți private;
• în partea de sud: drum de acces public – teren necadastrat;
• în partea de est: proprietate publică – centura Popești-Baciu.
Accesul auto și pietonal se realizează din drumul de acces public, situat la sud-vest de amplasament. Acesta este un drum realizat la stadiul de asfalt, cu un profil de 4 m carosabil, fără trotuare, cu acostament de cca. 1 m pe ambele părți. Drumul debușează către est în centura Popești-Baciu, care realizează legătura cu centrul comunei Baciu prin intermediul străzii Aluniș, și cu orașul Cluj-Napoca prin strada Valea Seacă, către nord.
Costurile generate de investiţia propusă, inclusiv cele cu obiectivele de utilitate publică (extinderi, redimensionări de reţele şi branşamente, dacă este cazul) vor fi suportate de către beneficiar.
Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură și urbanism Semaroots din Cluj.