MEGA IMAGE anunță retragerea unui produs posibil contaminat cu E. Coli de pe rafturile magazinelor, inclusiv cele din Cluj. Ce trebuie să știe clienții care l-au cumpărat

Autor  admin   în       1 lunã în urmã  

Un produs posibil contaminat cu bacteria E. Coli a fost retras de pe rafturile magazinelor Mega Image. Retailerul le solicită clienților să nu consume produsul și să-l returneze ori să-l distrugă.

Produsul 69354 Morbier DOP brânză 100g cu numărul de lot 33921A115015 și termen de valabilitate până în 14.03.2025 a fost retras de la vânzare de magazinul Mega Image, în urma solicitării furnizorului, din cauza suspiciunii prezenței E. Coli în produs.

Anunțul ANSVSA

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul MORBIER DOP BRÂNZĂ 100G. Retragerea  produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea  furnizorului, având în vedere suspiciunea de prezență a E. Coli”, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Mega Image: Nu consumați produsul!

Retailerul le solicită clienților să nu consume produsul și să îl returneze ori să îl distrugă, în cazul în care l-au cumpărat deja.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clientilor să NU consume produsele cu termenul de valabilitate/lotul sus menționat și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 14.03.2025.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au mai transmis reprezentanții magazinului.

Produsul a fost comercializat în Cluj în următoarele magazine:

  • Constantin Brâncuși – str. Constantin Brâncuși Nr. 73-79A;
  • Brâncuși 2 – str. Constantin Brâncuși Nr. 148-152;
  • Scala Center – str. Someșului Nr. 34-36, Parter;
  • Record Park – str. Onisifor Ghibu Nr. 20A;
  • Bună Ziua – str. Augustin Buzura Nr. 1;
  • Titulescu – B-dul. Nicolae Titulescu, Nr.109, Ap.34;
  • Bistriței – str. Bistriței Nr.57-61;
  • Mihai Viteazu – Piața Mihai Viteazu Nr. 17, Parter;
  • Dâmboviței – str. Dâmboviței Nr.37;
  • Eugen Ionesco – Str. Eugen Ionesco, Nr. 67, Bl. F, Sc. III.
  • Platinia – Calea Mănăștur – Nr. 2-6.

Morbierul este o brânză franceză din lapte crud și integral de vacă, cu pastă presată nefiartă. Se produce în departamentul Jura, în regiunea Franche – Comte, și în special din comuna Morbier, al cărei nume îl poartă.

Coaja naturală este netedă, de culoare variind de la gri-deschis la galben-portocalie. Pasta este de culoarea fildeșului, suplă, onctuoasă și fondantă, cu gustul de smântână. Se caracterizează prin o dungă neagră centrală orizontală, a căreia origine rămâne încă neclară.

Brânza Morbier face obiectul unei denumiri de origine controlată (AOC) în Franța, apoi al unei denumiri de origine protejată (DOP) în Uniunea Europeană.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.