Medicamentele expirate sau nefolosite nu se aruncă la gunoi. Exercițiu de educație: cum se face colectarea lor

Autor  admin   în       6 ore în urmã     123 Vizualizări.  

La sediul Prefecturii Cluj, a fost încheiat, joi, protocolul de colaborare privind informarea populației în legătură cu colectarea corectă la spitale a deșeurilor medicamentoase.

La eveniment au participat Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, conf. dr. Elena Dinte, președintele Colegiului Farmaciștilor din Cluj, dr. Lucia Luminița Brustur Chirilă, director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj, Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj și dr. Mihai Moisescu-Goia, director al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj.

Farmaciile comunitare din Cluj vor furniza informații despre spitalele publice și private care asigură colectarea medicamentelor expirate.

Proiectul este realizat de către Colegiul Farmaciștilor din Cluj, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Cluj, Instituția Prefectului – județul Cluj, Consiliul Județean Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca. Acesta vizează creșterea accesului populației la informații esențiale despre colectarea responsabilă a medicamentelor nedorite și a altor produse destinate sănătății, având un impact benefic pe plan individual, socio-economic și asupra protecției mediului.

Prin acest demers, farmaciile comunitare din Cluj și celelalte instituții partenere vor furniza informații despre spitalele publice și private care asigură colectarea acestor medicamente, programul de colectare, precum și detalii privind modalitatea corectă de eliminare a medicamentelor.

DECLARAȚIE

„Este o inițiativă lăudabilă și binevenită, cu atât mai mult cu cât urmărește protejarea sănătății populației și a naturii. Încurajez clujenii, și nu numai, să fie receptivi și să adopte un comportament cât mai rațional în ceea ce privește gestionarea medicamentelor expirate sau pe care nu le mai utilizează și să nu le arunce în coșurile de gunoi de acasă, ci să le ducă în punctele de colectare. În ceea ce ne privește, vom face tot ceea ce ține de noi pentru buna implementare a proiectului și atingerea obiectivelor stabilite”.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.