Masochism. Primăria clujeană s-a lăsat păcălită cu repetiție

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     1239 Vizualizări.  

V-am arătat, luna trecută, cum arată Parcul Zorilor, unul cu mici probleme de proiectare și mari probleme de execuție. “Pare vechi de nou”, cam asta a spus arhitectul Șerban Țigănaș, în emisiunea Urbea9. Se putea preveni? Absolut. De ce nu s-a prevenit? Pentru că Primăria s-a lăsat păcălită cu repetiție. Explicăm imediat.

Parcul Zorilor arată așa, vă lăsăm fotografii ca să vă întrebați cum se poate construi atât de prost. Sigur, nu e gata recepția, dar nu a urmărit nimeni execuția lucrărilor?

Compania care a executat proiectul din cartierul Zorilor provine din Ilfov. RoVerde Landscaping, a omului de afaceri Ion Olteanu, cel care deține și Garden Center Grup.

RoVerde Landscaping a amenajat Baza Sportivă “La terenuri”, pe care a finalizat-o cu mare întârziere. Și nu doar atât: calitatea lucrărilor a fost slabă, s-au utilizat materiale ieftine, s-a betonat realmente malul Pârâului Calvaria. Ce putea face Primăria? “Lista neagră”, adică un certificat de neconformitate. Nu ar fi putut participa la următoarele licitații de la Cluj.

Dar nu, să fim masochiști! Compania ilfoveană a dat rateul “Piața Ștefan cel Mare”, care nici azi nu e recepționat, apoi s-a făcut de minune și în Parcul Zorilor. Un alt proiect, Parcul 14 Iulie, ridică de asemenea semne de întrebare privind estetica.

De altfel, pe niciunul dintre proiectele finalizate, RoVerde Landscaping nu și-a pus formal semnătura. Nu a lăsat o tăbliță să aflăm cu toții cine a proiectat, cine a executat etc.

Rămâne întrebarea de ce. De ce Primăria a acceptat să colaboreze cu cineva care face lucrări de calitate îndoielnică și întârziate în serie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.