Mai tolerăm Supercom? O nouă avalanșă de plângeri la adresa operatorului de salubritate

Supercom a devenit operatorul de deșeuri unic al județului Cluj, începând din 27 ianuarie, când a preluat și lotul Cluj-Napoca – Huedin și satele dintre ele. Pe alte două loturi funcționa deja, începând de anul trecut. Recomandat de modul bun în care s-a ocupat de salubrizarea stradală pe o jumătate de municipiu, Supercom s-a făcut complet de râs în ceea ce privește serviciul de salubritate. Clujenii fac plângeri peste plângeri, pare că le este dor de Rosal și Bratner, iar autoritățile amenință; este simplu, dacă lucrurilevor merge în continuare prost, aleșii vor deconta politic.
Doar în acest weekend, pe platforma MyCluj s-au trimis zeci de mesaje. De pe Titulescu scrie cineva că au dispărut tomberoanele pentru sticlă, de pe Aurel Suciu vin vești că se colectează totul la comun, în aceeași mașină, la o adresă de pe Fabricii nu s-a mai colectat gunoiul de cinci zile, pe Iosif Vulcan erau programați joi, dar încă nu au ajuns, pe Densușianu și în Cipariu nu au mai măturat deșeurile căzute pe jos, pe Fabricii de Zahăr tomberoanele au fost lăsate în afara punctelor gospodărești a doua oară consecutiv și așa mai departe.
Clujenii zugrăvesc ceea ce pare dezinteres și pare lipsă de competență. O explicație posibilă este și aceea că, din informațiile noastre, salariile pe care le oferă angajaților sunt mici. Probabil nu și ale celor din birouri – cum am arătat, sunt vești că au fost recrutate persoane conectate cu mediul politic.
ADI Eco Metropolitan și Consiliul Județean au autoritatea de a analiza serviciile celor de la Supercom, iar Alin Tișe a subliniat că răbdarea clujenilor se apropie de final. Vom vedea, dar e clar că toleranța față de operatorul de salubritate este într-o scădere vertiginoasă.
Vă atașăm prinscreenuri: