Lucrări de modernizare la baza aeriană de la Câmpia Turzii. Investiție uriașă derulată în 5 ani și jumătate
Ministerul Apărării va atribui prin licitație publică un contract ce prevede realizarea infrastructurii zonei operaționale în cazarma 1833 Câmpia Turzii (faza a II-a). Valoarea estimată a proiectului este de 446,4 milioane de lei (circa 89 milioane de euro), fară TVA, iar durata de implementare a contractului este prevăzută la 66 de luni.
Finanțarea este asigurată din fonduri bugetare. „Proiectul vizează realizarea în zona aerodromului a facilităților minime necesare operării în condiții de siguranță a unei escadrile dotate cu aeronave de lupta multirol și dezvoltarea facilitaților existente pentru asigurarea sprijinului logistic necesar. Prin implementarea proiectului de investiție imobiliară se urmărește asigurarea, amenajarea și optimizarea condițiilor necesare desfășurării activităților specifice”, se precizează în anunțul de participare la licitație, potrivit agendaconstructiilor.ro.
Printre construcțiile care vor fi realizate se află un depozit de muniții și piese de schimb, platforme de lucru și pentru operarea aeronavelor, balizaj, zona crash & fire station, zona de mentenanță aeronave etc.
Pentru a se înscrie la procedură, operatorii economici trebuie să prezinte documente din care să rezulte că media cifrei de afaceri pentru ultimii trei ani financiari încheiați, respectiv 2021, 2022 și 2023, este de cel puțin 892 milioane de lei.
De asemenea, ofertanții vor prezenta o listă a lucrărilor realizate în ultimii 5 ani și vor mai prezenta unul sau maximum 4 contracte la nivelul cărora au fost executate lucrări similare cu o valoare cumulata de cel puțin 446 milioane de lei (fară TVA).
Temenul – limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit pentru data de 6 februarie 2025, ora 12:00. Va fi desemnată câștigătoare oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere al raportului calitate-preț, componenta financiara având o pondere de 40% în punctajul total, iar cea tehnică de 60%, astfel: metodologia de executare a lucrărilor (25%) și experiență profesionala specifică experților (35%).
Specificațiile tehnice pentru execuția lucrărilor sunt anexe la caietul de sarcini, clasificat „secret de serviciu” și se vor transmite în etapa a II-a numai candidaților calificați și selectați în prima etapă a procedurii de achiziție publică.