Locuri de parcare pentru persoane care s-au mutat. “Dacă un proces este prost conceput și îl digitalizezi, obții un proces prost digitalizat”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1796 Vizualizări.  

Începând cu anul acesta, Primăria a adoptat o nouă modalitate de verificare automată a actelor necesare pentru obținerea unui loc de parcare. Este vorba despre cartea de identitate a titularului, certificatul de înmatriculare al autoturismului cu inspecția tehnică și asigurarea la zi, pe care municipalitate ale obține prin interconectarea cu sistemele RAR și BAAR. Se verifică astfel valabilitatea ITP-ului și a contractului de asigurare RCA.

Consilierul local Călin Groza avertizează însă că Primăria trebuie să verifice și domiciliul solicitantului. Altfel, se întâmplă ca unii dintre cetățeni să primească în continuare locuri pentru mașini, deși s-au mutat din zonele unde parcau. Pe piața neagră, un loc de parcare costă câteva sute de lei lunar.

De asemenea, Groza a făcut trimitere la cazul unui clujean care s-a prezentat la ultima ședință de Consiliul Local și a arătat că nu primește loc de parcare, deși are un copil cu dizabilități severe. Omul se plânsese și că, în arealul în care locuiește, sunt familii care au câte două locuri de parcare.

“Am solicitat Primăriei Cluj-Napoca, printr-o interpelare, mai multă transparență în alocarea locurilor de parcare în Cluj-Napoca. Este inadmisibil ca în Clujul anului 2023 o familie care are un copil cu handicap grav să nu beneficieze de loc de parcare în zona locuinței, cum a fost cazul prezentat în cea mai recentă ședință de Consiliu local. Nu este acceptabil nici faptul că persoane care nu mai au de ani buni domiciliul în imobilele adiacente unui loc de parcare, totuși continuă să beneficieze de prelungirea abonamentului, în detrimentul altor locatari din zonă, doar prin inerția sistemului. Dacă un proces este prost conceput și îl digitalizezi, obții un proces prost digitalizat, prin care n-ai rezolvat nimic și doar adaugi frustrări suplimentare oamenilor. Fără o optimizare reală a procesului intern organizațional al Primăriei, unde am venit cu mai multe propuneri, nu se rezolvă problemele de funcționare ale sistemului”, a transmis Groza.

Procesul de alocare a locurilor de parcare se încheie în 31 martie. Primăria trebuie să împartă circa 43.000 de locuri de parcare clujenilor, în condițiile în care, conform estimărilor, în oraș circulă aproximativ 200.000 de mașini.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.