Locuințe individuale + case de vacanță pe 3 hectare. Consiliul județean a amânat proiectul
„Acestea fiind spuse, vă propun o amânare a proiectului pe care l-am discutat astăzi, urmând să revină într-o ședință viitoare”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în ședința de joi, 16 iunie, a Comisiei de urbanism. Problema a fost faptul că cea mai mare parte a terenului este în extravilanul localității Feleacu, iar în intravilan există deja suficiente terenuri construibile.
32.057
de metri pătrați este suprafața totală pe care ar urma să se construiască 18 locuințe individuale și semicolective + case de vacanță .
Proiectul respectiv viza obținerea avizului de oportunitate pentru „PUZ extindere teren intravilan în localitatea Feleacu”. Este vorba de un teren situat în partea de sud a localității Feleacu. Din suprafața de 3,2 hectare, doar 5.231 mp se află în prezent în intravilan.
Beneficiarii acestei suprafețe de teren sunt Alin Gavrilă Sechelea și asociații lui, iar proiectantul general este biroul de arhitectură și urbanism Via Concept & Proiect din Florești.
Practic, beneficiarii acestui proiect doresc introducerea în intravilan a unei suprafețe de 28.826 mp (care acum se află în extravilanul localității Feleacu) și parcelarea în 19 parcele pe care ar urma să se construiască locuințe individuale și semicolective și o zonă turistică ce va avea case de vacanță.
Proiectul a fost prezentat în ședința de astăzi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) de către arh. urb. Alida Vișan.
„Se propune parcelarea în 18 parcele dedicate locuirii și o parcelă dedicată funcțiunilor turistice plus teren dedicat circulațiilor publice, astfel încât să se asigure accesul facil la fiecare parcelă. Zona turistică va cuprinde terenuri sportive, locuințe de vacanță, amenajări pentru recreere și agrement, prin introducerea în intravilan a zonei studiate”, a arătat arhitecta Alida Vișan.
Zona studiată se învecinează în partea de nord cu un drum de pământ, la sud un pârâu, la vest un drum de pământ și o proprietate privată – teren liber de construcții, iar la est, o pădure aflată în proprietatea Ocolului Silvic.
Cea mai mică parcelă din cele 19 are 730 mp, iar cea mai mare, pe care se vor construi casele de vacanță, are o suprafață de aproape 6.000 mp.
Arhitectul-șef al județului, Claudiu Salanță, a avut o obiecție care a cântărit greu în luarea deciziei finale. Acesta a spus că nu înțelege de ce se dorește intrarea în intravilan a acestei suprafețe de teren (28.826 mp – n.r.), din moment ce comuna Feleacu are zeci, chiar sute de hectare de teren în intravilan cu ce a primit din partea municipiului Cluj-Napoca.
DECLARAȚIE
„Există suficient teren intravilan în comuna Feleacu, nu e necesar să introducem alte suprafețe. O actualizare a limitei intravilanului se va face atunci când va fi actualizat PUG-ul comunei Feleacu”
Claudiu Salanță, arhitectul-șef al județului Cluj
La rândul său, Alin Tișe, care conduce ședințele CTATU, s-a interesat dacă primăria comunei Feleacu are vreun punct de vedere legat de extinderea cerută în acest proiect.
„Din discuțiile purtate cu primăria, toate au fost constante, respectiv să nu se extindă intravilanul”, a transmis Claudiu Salanță.
Arh. urb. Alida Vișan a replicat și a spus că beneficiarii ar avea deja acceptul primăriei. Cum acordul nu era decât verbal, Tișe a propus ca proiectul să fie amânat deocamdată, până va primi oficial punctul de vedere al primăriei raportat la extinderea intravilanului.
„Acestea fiind spuse, vă propun o amânare a proiectului discutat, urmând să revină într-o ședință viitoare cu punctul de vedere al Primăriei Feleacu”, a transmis Alin Tișe.
Proiectul a fost amânat cu șapte voturi.