„Lista rușinii”. Emil Boc, mai transparent după reînvestire

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã  

Emil Boc a devenit mai dispus la transparență, azi, după reînvestire, decât ieri, când încă nu depusese jurământul. Numai să-l țină! 🙂

A organizat o conferință de presă online în care a oferit o mulțime de informații despre proiectele în desfășurare. Mai mult, pe site-ul Primăriei au fost publicate inițierile și atribuirile de achiziții, restante din martie. Urmează probabil și contractele semnate pentru diverse proiecte, o secțiune care nu a fost actualizată și, mai mult, a fost complet eliminată.

Ca semn al direcției spre transparență, Emil Boc a prezentat astăzi așa-zisa „listă a rușinii”. A fost pregătită pentru Diferit SRL, care a acaparat lucrările mari din centru și le tot întârzie, dar prima care a picat în plasă este o societate din Timișoara, SC Rheinbrucke SRL. În fapt, Rheinbrucke SRL este lider într-o asociere din care mai fac parte Ronoaqua SRL, Artehnis SRL, Civil Speed SRL și Sellm SRL. Lista se află de astăzi și pe website-ul Primăriei.

Asocierea are întârzieri majore la mai multe proiecte: 297 de zile la „Servicii de proiectare supraetajare clădire şcoală şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă”, 239 de zile la „Servicii de proiectare supraetajare clădire şcoală, sală de sport şi reabilitare termică – Şcoala Gimnazială ”Nicolae Titulescu”,  47 zile pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI); 274 de zile pentru documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) la consolidarea sălii de sport de la Liceul „George Coșbuc”.

Acum sunt puși la „gazeta de perete”, unde urmează să ajungă și Diferit SRL, dacă nu termină proiectele din centrul Clujului, toate cu date de finalizare în acest sfârșit de an.

În spiritul transparentizării, poate vom vedea și firmele care primesc autorizații de construire, ascunse pe motiv de GDPR. Primăria Cluj-Napoca a inventat GDPR-ul pentru societăți comerciale, cum ar veni este mult evoluată față de cerințele Uniunii Europene.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.