Le-ar prinde bine un DNA. Clasamentul negativ european unde Ungaria e lider

Autor  Sorin Tolan   în       4 years în urmã     1296 Vizualizări.  

OLAF (Oficiul Anti-Fraudă European) a publicat valoarea fraudelor detectate în anul 2019. Potrivit raportui, fraudele detectate în legătură cu cheltuielile UE în 2019 s-au ridicat la 485 milioane de euro, respectiv 1,84 % din totalul plăților efectuate de la bugetul Uniunii.

Oficiul anti-fraudă a emis 235 de recomandări pentru ca autoritățile competente din statele membre și UE să ia măsuri juridice, financiare, disciplinare și administrative. 

Și ajungem la un clasament. Top 5 să-i spunem.

Cele mai multe sunt în Ungaria, 43. Țara vecină a primit recomandarea să recupereze 3,93% din sumele primite de la bugetul Uniunii Europene, un procent uriaș. Ca să înțelegeți, este de 11 ori mai mult decât procentul impus României.

Media europeană este de 0,34%; pe locul al doilea, după Ungaria, este Slovacia, care a primit recomandarea de a recupera 0,53%.

Clasament:

  1. Ungaria 3,93%
  2. Slovacia 0,53%
  3. Portugalia 0,44%
  4. Germania 0,38%
  5. România 0,35%

Câinele de pază al fondurilor europene a selectat aproximativ 1.174 de selecții de cazuri în timpul anului 2019, care au dus la un total de 223 de investigații deschise. Aproximativ 181 au fost încheiate în cursul anului, ceea ce a dus la emiterea de către OLAF a 254 de recomandări către autoritățile competente la nivel european și național.

Potrivit raportului, OLAF a efectuat o serie de investigații vizând identificarea fabricilor ilicite din UE și dezmembrând organizațiile criminale din spatele lor. Ca rezultat direct al investigațiilor europene, autoritățile au descoperit două fabrici de țigări ilegale din Slovacia și în Ungaria și au confiscat 24 de milioane de țigări și 52 de tone de tutun; au fost arestate 68 de persoane. De asemenea, au fost sechestrate echipamente și alte materiale necesare producției de țigări.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.