Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că Lacul Beliș-Fântânele, care este inclus în proiectul VELO Apuseni, dezvoltat în parteneriat cu județele Bihor și Alba, va beneficia de o pistă de biciclete care va înconjura lacul, oferindu-le iubitorilor de sport o experiență inedită.
Pe lângă infrastructura pentru ciclism, proiectul prevede transformarea lacului într-un spațiu modern de agrement, dotat cu:
Practic, cu asemenea funcțiuni, Lacul Beliș-Fântânele va deveni un uriaș aquapark.
Te-ar putea interesa și acest articol:
Prezent într-o emisiune, Alin Tișe a declarat că administrația județeană a depus deja documentația necesară pentru obținerea unei finanțări europene. Acest lucru va permite realizarea proiectului fără a pune presiune pe bugetul județean, asigurând totodată un standard ridicat de execuție.
„Lacul Beliș-Fântânele va deveni un lac de agrement, cu aparate gonflabile care vor fi puse pe apă, cu bărci electrice și nu numai pentru agrement, cu trasee pentru caiac-canoe, cu un viitor hotel construit de cineva privat. Vom construi și noi ceva lângă, aproape de baraj. Deci, Lacul Beliș-Fântânele va deveni un aquapark important pentru județul Cluj, va deveni o atracție”, a afirmat administratorul județului în emisiunea Nasra Show.
Tișe a mai spus că administrația dorește ca Beliș-Fântânele să devină cea mai importantă stațiune din Ardeal, iar în zona Vlădeasa să construiască un complex turistic pentru sporturile de iarnă „de anvergura celor din Austria sau Elveția”. „Realmente vreau să îl facem ca la carte, cu specialiști, pentru că zona se potrivește perfect. Dacă reușim să rămână și în plan investițional o astfel de stațiune turistică, ar fi ideal”, a mai adăugat Alin Tișe.
Emisiunea poate fi ascultată
AICI.
Proiect dezvoltat de trei județe: Cluj, Bihor, Alba
Obiectivul general al Proiectului „Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj. Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puțin de opt comune clujene: Mărgău, Beliș, Mărișel, Rîșca, Călățele, Sâncraiu, Săcuieu și Poieni.
Proiectul „Velo Apuseni” a rezultat în urma unui parteneriat încheiat în anul 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În luna martie 2023 a fost semnat contractul de finanțare a investiției. Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați, în proporție de 100%, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).