Investiții imobiliare inspirate. De ce să investești în București poate fi o idee bună

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     378 Vizualizări.  

Proprietățile imobiliare se numără printre investițiile preferate de români: țara noastră are în continuare cel mai mare procent de proprietari din Europa, iar o bună parte dintre aceștia dețin mai mult de o locuință. Așadar, mulți proprietari de locuințe sunt în același timp și investitori, mizând pe cumpărarea de proprietăți care le aduc un venit pasiv constant din chirii. Românii care reușesc să strângă o sumă de bani mai consistentă se străduiesc să investească banii în bunuri care să nu își piardă valoarea în timp și, dacă e posibil, să le aducă și un venit suplimentar. Astfel se explică și interesul ridicat al cumpărătorilor de pe piața imobiliară, în special în orașele mari, pentru achiziția de locuințe în scopul închirierii.

Ce își doresc investitorii imobiliari?

Persoanele care aleg să investească în imobiliare vizează obținerea unui venit pasiv pe termen lung din chirii. În funcție de numărul și calitatea proprietăților deținute și închiriate, aceste venituri pot fi comparabile cu un salariu lunar consistent. O mare parte din investitorii imobiliari optează pentru proiecte imobiliare noi, în dezvoltare, reușind astfel să facă achiziții la un preț avantajos.

Ce își doresc chiriașii?

Cel mai mare procent de chiriași este reprezentat de tinerii cu vârsta de până în 35 de ani. În marile orașe, studenții români, dar și străinii care vin pentru studii sau din motive legate de profesie reprezintă o pondere importantă. Principalele considerente după care sunt alese locuințele de către chiriași sunt localizarea, nivelul de confort și siguranța.

Zona de nord a Capitalei rămâne în continuare foarte căutată, iar interesul pentru locuințe noi este în creștere. În acest areal se dezvoltă un ansamblu rezidențial construit în jurul unui parc privat generos, care iese din tiparul peisajului urban obișnuit: Avalon Estate oferă în același timp locuințe premium, confort sporit și un stil de viață mai relaxat, mai liniștit, mai aproape de natură, care încurajează relațiile sociale armonioase în mijlocul comunității.

București – „Orașul-Magnet” al României

Studiul City Index 2024, realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare, arată că Bucureștiul are cea mai rapidă rată de creștere economică comparativ cu celelalte capitale din Uniunea Europeană și este una dintre destinațiile cele mai atractive pentru investitori. Peste jumătate din cele mai mari 300 de companii din România (în funcție de cifra de afaceri) au sediul în București. În același timp, o treime din forța activă de muncă din oraș lucrează pentru corporații străine, ceea ce face ca media salariilor din Capitală să fie cea mai ridicată din România. Media de vârstă a persoanelor care locuiesc sau sunt în căutare de apartamente sau case de închiriat în București și zonele adiacente este de 35 de ani, iar cei mai mulți chiriași sunt studenți, tineri profesioniști, tinere familii sau expați.

Conform unui alt studiu realizat de Banca Mondială – Orașe Magnet , Capitala generează aproximativ 25% din PIB-ul național și peste 1,1 milioane de locuri de muncă, fiind centrul unei zone cu cea mai mare densitate de companii: București-Ilfov. În concluzie, și exigențele în ceea ce privește un mediu de viață de calitate sunt și vor rămâne direct proporționale cu aceste cifre, iar pe piața imobiliară din București va exista întotdeauna o cerere ridicată atât pentru cumpărarea, cât și pentru închirierea de case și apartamente.

Dacă te gândești să investești și tu în București, acum ai o oportunitate unică: să achiziționezi una sau mai multe locuințe din Faza 2 de dezvoltare, în ansamblul rezidențial distins în cadrul Galei Anualei de Arhitectură 2023 cu Premiul pentru „Arhitectură construită / Arhitectura locuinței colective”.

Cea mai mare parte a locuințelor dezvoltate în prima fază sunt deja locuite, iar comunitatea devine tot mai unită cu fiecare zi care trece.

Facilitățile comune finalizate, printre care clădirea Clubhouse, sauna, sala de sport și piscina cu filtrare prin plante, alături de parcul central amenajat după un concept peisagistic unic oferă condițiile ideale pentru o viață socială armonioasă.

Faza 1 cuprinde 352 de locuințe, locuri de parcare, infrastructură alcătuită în mare parte din alei exclusiv pietonale și spații verzi generoase. Faza 2, în care vor fi construite încă 153 de unități, este în derulare: lucrările de infrastructură, inclusiv subsolurile și fundațiile, au fost deja finalizate.

Odată ce pășești în acest spațiu creat după un concept unic, vei simți că acesta este locul în care îți dorești să prinzi rădăcini și vei redescoperi libertatea de a trăi în mijlocul naturii, dar aproape de nucleul orașului. Află mai multe detalii aici!

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.