Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj. Constructorul va lucra în special pe timp de noapte

Autor  admin   în       7 luni în urmã     5543 Vizualizări.  

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, că au început lucrările la construcția Spitalului Regional de Urgență. Edilul șef al celei mai mari comune din România a mai transmis că a predat amplasamentul către constructor pentru demararea lucrărilor. Primele etape, care încep cu organizarea de șantier, vor dura opt luni. 

Anunțul primarului din Florești

„Î𝐧𝐜𝐞𝐩 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐂𝐥𝐮𝐣. Astăzi a fost predat amplasamentul către constructor pentru începerea lucrărilor. 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐯𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐢 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜.
Contractul de lucrări din această etapă cuprinde o serie de acțiuni esențiale pentru construcția acestui spital modern.
Astfel vor fi realizate acum:
  • organizarea de șantier;
  • lucrări pregătitoare și împrejmuire;
  • excavare grosieră de aproximativ 180.000 mc;
  • lucrări de protejare a săpăturii, inclusiv pereți mulați;
  • lucrări de fundații speciale;
  • lucrări de deviere a utilităților.
Durata de execuție a acestor etape este de 8 luni, începând chiar de azi.
Suntem entuziasmați de acest proiect care va aduce beneficii semnificative comunității noastre.
Vă mulțumim pentru susținere și vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor!”, a transmis Bogdan Pivariu.

Spitalul mult așteptat

Spitalul Regional de Urgență va fi construit în Florești și va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Clădirea cu funcțiunea Spital Regional de Urgență va găzdui 849 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare.

Citește și acest articol:

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.