Încă un liceu de tradiție al Clujului se închide. Motivul: profesorii s-au îmbolnăvit de COVID-19

Autor  admin   în       2 years în urmã     830 Vizualizări.  

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis suspendarea activității cu prezență fizică pentru clasele de gimnaziu și liceu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din municipiul Cluj-Napoca.

Suspendarea activității se va face pe o perioadă de zece zile începând de vineri, 21 ianuarie. În cele zece zile, cursurile gimnaziale și de liceu de la Colegiul Național „Emil Racoviță” se vor realiza în sistem online.

Profesori depistați cu COVID-19

Decizia de închidere a fost adoptată din cauza numărului mare de profesori care au fost depistați cu COVID-19. Nouă cadre didactice de la acest colegiu de tradiție au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din acest motiv, conducerea colegiului a solicitat DSP Cluj suspendarea activității didactice cu prezență fizică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis până acum suspendarea cursurilor la mai multe licee sau grădinițe din județ. Este vorba despre Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, din Dej, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Liceul Teologic Reformat și grădinița „Zâna Zorilor”, toate din Cluj.

Liceu de tradiție al Ardealului. Are peste 100 de ani

Colegiul Național „Emil Racoviță” este una dintre unitățile de învățământ de tradiție al Clujului și a întregului Ardeal. Colegiul a  a fost înființat în 11 octombrie 1919 ca școală civilă de băieți și fete. În 1920 școala a fost extinsă cu un internat pentru copiii din mediul rural.

Printre conducătorii acestei instituții s-au numărat Iuliu Hațieganu, D.D. Roșca și Petre Pogăceanu. Aici au studiat nume de notorietate printre ei regăsindu-se Constantin Daicoviciu și Florin Piersic.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.