Încă o centură ocolitoare. Se așteaptă bani de la Bruxelles

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     4988 Vizualizări.  

Consiliul Județean (CJ) Cluj va dezbate în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 septembrie 2022, proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat cu municipiul Dej, în vederea implementării proiectului „Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN1C) și strada Bistriței din municipiul Dej”.

Investiția va contribui la eliminarea ambuteiajelor care se produc periodic la traversarea podului peste râul Someș.

Parteneriat în regim de urgență

Având în vedere că instituția noastră este singura eligibilă, în calitate de lider de parteneriat, să acceseze fonduri europene pentru finanțarea acestei investiții vitale pentru Dej, am hotărât să ne asociem cu Primăria Dej pentru a demara, în regim de urgență, etapele de proiectare în vederea accesării finanțării nerambursabile”, a explicat, în motivare, Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Bani prin POR 2021-2027

Consiliul Județean Cluj a identificat, ca posibilă sursă de finanțare nerambursabilă a acestui proiect de infrastructură, Programul Operațional Regional (POR) 2021-2027.

Conform Acordului de parteneriat, Consiliul Județean va pregăti proiectul și îl va depune pentru finanțare prin aplicația MYSMIS, gestionată de Ministerul Fondurilor Europene. În acest timp, Primăria Dej va realiza studiul de fezabilitate și celelalte documentații tehnico-economice, respectiv va pune la dispoziție terenul necesar demarării investiției.

1,69

kilometri este lungimea centurii ocolitoare a municipiului Dej.

Centura ocolitoare a municipiului Dej, în lungime de 1,690 km, a fost desemnată de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest drept proiect strategic de importanță majoră pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027.

Investiția va contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor din Dej și la eliminarea ambuteiajelor care se produc periodic la traversarea podului peste râul Someș.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.