În 8 noiembrie aflăm cum va arăta strada Argeș și Canalul Morii, dar și liceul Bălcescu

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     2222 Vizualizări.  

Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Primăria Municipiului Cluj-Napoca au anunțat astăzi oficial lansarea Concursului internațional de soluții ”Liceul Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca”. Premiul cel mare este de 2,5 milioane de lei.

Se caută cea mai bună idee în vederea extinderii și amenajării Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu și a străzilor adiacente, pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare.
„Pentru Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu”, municipalitatea a ales ca demers concursul de soluții de arhitectură pentru a găsi soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor actuale ale acestui liceu și a spațiului urban adiacent”, se arată în comunicatul emis de OAR, organizatorul concursului.
PREMIILE ACORDATE
 
Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată
la nivelul sumei de 2.499.780 RON, fără TVA
Premiul II:  83.000 RON
Premiul III: 41.500 RON
JURIUL CONCURSULUI
Membri titulari:
arh. Daniel Pop – reprezentant Autoritate Contractantă
arh. Johannes Bertleff – România
arh. Ștefan Tuchilă – Franța
arh. Horia Marinescu – Austria
arh. Mihaela Criticos – România
arh. Mariana Michiu – reprezentant OAR Filiala Transilvania
arh. Șerban Patrulius – România
Membri supleanți:
arh. Maria Duda – România
arh. Daniela Calciu – România
Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.
CALENDARUL CONCURSULUI
09/08/2021 – Lansarea oficială a concursului (data lansării oficiale în SEAP)
29/10/2021, ora 16:00 – Dată limită Predare proiecte
05 – 07/11/2021 – Jurizare proiecte
08/11/2021 – Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul)

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.