Împreună pentru Cluj – 16 zile de luptă împotriva violenței de gen

Autor  Jessica V Cozan   în       3 years în urmã  

A 30-a ediție a Campaniei de 16 zile de activism împotriva violenței de gen a ajuns la final dupa 16 zile în care s-au desfășurat diverse activități menite să crească conștientizarea violenței de gen în Cluj.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, Institutul Național Român pentru Pace alături de Alianța Clujeană au organizat proiectul „Împreună pentru Cluj – Campania de 16 zile de activism împotriva violenței de gen” cu scopul de a atrage atenția asupra problematicii și strângerii de fonduri pentru susținerea adăposturilor de supraviețuitoare ale violenței din Cluj. 

 Pe parcursul celor 16 zile de campanie au fost realizate numeroase activități: de la evenimente informative și educaționale, expoziții publice și seri de film, până la ateliere și webinarii.

pastedGraphic_1.png

Câteva dintre evenimentele memorabile care au avut loc pe parcursul acestor trei săptămâni au fost: webinarului global Intersectional Perspectives on the Shadow Pandemic, care a adus împreună academicieni și practicieni în domeniul violenței bazate pe gen și al drepturilor femeilor, discursul Roxanei Dan, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a vorbit despre violența de gen și formele sale de abuz, proiecții a numeroase filme de impact precum: „Becoming Astrid”, „Papicha”, „Te doy mis ojos”, discuții în comunitate/Community Talks sau expoziția „16 lucrări din artă reciclată pentru 16 zile de activism împotriva violenței de gen”.

Campania s-a derulat atât în Cluj-Napoca, cât și în mediul online, iar unele activități au avut loc și în București. Inițiativa INRP și Alianței Clujene este un pas important în lupta împotriva violenței de gen și conștientizarea fenomenului în rândul populației.

pastedGraphic_2.png

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.