I-au ajuns din urmă păcatele. Vor bloc nou, dar mai întâi trebuie să facă parcări pentru locatarii vechi

Autor  admin   în       1 year în urmã     6425 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar început în anii 2008 – 2009 în localitatea Baciu a revenit în ședința CTATU de la Consiliul Județean Cluj. Și a fost amânat. Pe parcelă sunt trei blocuri deja locuite, iar clădirea propusă nu e, de fapt, nouă, ci o construcție rămasă neterminată de 14 ani. Între timp, autorizația a expirat.

În ședința Comisiei tehnice de urbanism, proiectantul a venit cu un proiect de actualizare a PUD-ului aprobat cu HCl nr 4/2008, continuare lucrări, refațadizare și compartimentări interioare la imobilul existent D+P+5E+Er și amenajări exterioare.

În primele blocuri din ansamblu, dezvoltatorul a promis garaje, dar a făcut apartamente. Așa că astăzi oamenii parchează mașinile pe unde apucă, pe la ferestrele locuințelor.

Firește că, de data aceasta, autoritățile nu s-au lăsat păcălite. Faci bloc nou, te lăsăm, dar asigură-le loc de parcare și noilor, dar și vechilor locatari + 10% pentru vizitatori + spațiu verde conform legii. În total, peste 300 de locuri pentru automobile. Data viitoare când vine în comisia tehnică, omul de afaceri trebuie să arate că a rezolvat această problemă.

Amplasamentul se află în satul Baciu, strada Saturn, nr. 8, într-o zona de locuințe colective și funcțiuni complementare.

Conform documentației tehnice prezentate de arhitectul Vass Csilla, imobilul existent la care se dorește continuarea lucrărilor este înscris în CF și este finalizat în proporție de 50%.

Până acum s-au executat infrastructura și suprastructura din beton armat (stâlpi, grinzi și plăci din b.a.), în regim de înălțime D+P+5E.

  • n-a fost construit etajul 6 retras;
  • nu s-au realizat închiderile perimetrale, compartimentările interioare;
  • nu s-au realizat finisajele interioare, exterioare și instalațiile interioare.

Dezvoltatorul acestui ansamblu este s.c. Indoimob s.r.l. o companie cu doi asociați, ambii cunoscuți locuitorilor din Baciu: Horea Indolean și Eugen Vulpe.

Amplasamentul cuprinde 4 loturi de teren, în suprafață totală de 4.321 de metri pătrați

  • două parcele de 1.400 mp fiecare;
  • o altă parcelă de 691 mp;
  • o altă parcelă de 830 mp.

Regimul de înălțime al clădirii ce urmează a fi terminată: D+P+5E+Er.

Accesul pe proprietate se realizează direct din str. Saturn, o stradă publică cu infrastructură edilitară completă și o lățime de 10,91 metri în dreptul amplasamentului.

Accesul la locuințele colective învecinate se va face tot de pe aleea carosabilă existentă, aflată în proprietatea beneficiarului.

78

de unități locative sunt cuprinse în acest proiect.

Acesta cuprinde 78 de unități locative și birouri (autorizate inițial). În ceea ce privește organizarea funcțională, proiectul propune:

  • demisol – locuințe și birouri;
  • parter – locuințe;
  • etajul 1 – locuințe;
  • etajul 2 – locuințe;
  • etajul 3 – locuințe;
  • etajul 4 – locuințe;
  • etajul 5 – locuințe.

1.340

de metri pătrați va reprezenta suprafața dedicată spațiilor verzi.

Suprafața totală a spațiilor verzi va fi de 1.340 de metri pătrați și reprezintă 31,67 % din suprafața totală a amplasamentului. Pe această suprafață va fi realizat și un loc de joacă de circa 200 de metri pătrați. Spațiul verde va fi amenajat cu gazon si arbuști decorativi.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.