I-a cerut lui Emil Boc soluții pentru degrevarea traficului. Primarul: „N-ar fi bine să mergeți cu trenul?”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã  

Discuție despre traficul din Cluj, astăzi, în Consiliul Local. Interesantă, nu încape vorbă.

Adriana Cristian, de la USR, a spus că autostrada Gilău – Turda nu e pentru clujeni și că Waze și Google Maps îi dau mereu soluția cea mai rapidă pe DN1. În plus, a mai spus că înaintea făcea cu mașina 40 de minute de la Cluj până la Dej, dar că recent a parcurs distanța într-o oră și jumătate.

Un alt consilier, Vladimir Mătușan, de la PSD, a cerut soluții pentru traficul din municipiu. Rămas în minte cu problema colegei Adriana Cristian, primarul Emil Boc i-a sugerat să nu meargă cu mașina la Dej, ci cu trenul.

„Până vom circula cu trenul metropolitan, trebuie să găsim soluții, chiar și pe termen scurt, să discutăm cu specialiștii, pentru degrevarea traficului pe raza municipiului Cluj-Napoca. Unde vezi 4-5 semafoare legate, făcut un studiu, chiar și temporar”, a spus Mătușan.

„Dar oare temporar n-ar fi bine să mergeți cu trenul până la Dej și nu cu mașina?”, a reacționat Boc.

„Ba da, domnu’ primar, dar până la gară de pe Soporului și după aceea cu trenul, tot acolo ies”, s-a plâns consilierul local PSD.

În discuție s-a amestecat și viceprimarul Dan Tarcea, care i-a spus lui Mătușan să folosească transportul public. „Pe banda dedicată pe Nicolae Titulescu faceți cel mult 20 de minute până la gară, cu mașina 40”, a estimat Tarcea.

În ședința de Consiliu Local de astăzi, Emil Boc a enumerat proiectele de infrastructură ale Clujului. Autostradă, centura Vâlcele – Apahida, prelungirea Bulevardului Muncii. Din păcate, sunt proiecte finalizate de mai bine de zece ani, iar altele nu au început decât pe hârtie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.