Grigorescu, Mănăștur, Mărăști, Bună Ziua și centru. Cinci parcuri se află în faza de proiectare, la Cluj, iar lucrările încep în 2023

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2634 Vizualizări.  

Primarul Emil Boc a anunțat care sunt parcurile Clujului care vor fi modernizate, începând cu 2023. Momentan, toate acestea se află în faza de proiectare. Nu fiți sceptici, noi avem probleme cu infrastructura, nu cu parcurile. Deși mai alunecă terenul pe câte unele…

Zonele vizate sunt Grigorescu, Mănăștur, centru, Bună Ziua și Mărăști.

Luăm parcurile pe rând și atașăm randări, care sunt mai frumoase decât viitoarea realitate. 🙂

Parcul Primăverii

Reabilitarea Parcului Primăverii este în faza de proiectare. Zona din cartierul Mănăștur care face obiectul proiectului are o suprafață de 34.183 mp, împărțită astfel: suprafața verde – 18.660 mp, zona adiacentă parcului, între spațiul verde și clădirile de locuit – 8075 mp, tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran – 7448 mp. În parc se vor planta peste 1000 de arbori și arbuști noi, iar străzile adiacente devin spații publice pentru utilizarea comună de către toate categoriile de utilizatori. Proiectul prevede relocarea stației de carburanți MOL, suntem nerăbdători să vedem cum se va rezolva.

Parcul Bună Ziua 

Acesta se va realiza de la zero și este urmarea unui concurs de soluții. Primăria a fost semnat contractul de proiectare pentru amenajarea parcului de 10,7 hectare cu biroul de arhitectură care a fost desemnat câștigător, iar acum se proiectează.

Parcul 14 Iulie

Parcul din cartierul Grigorescu se află tot în faza de proiectare. Pe o suprafață de peste 5200 mp, reabilitarea parcului presupune realizarea unui spațiu de joacă pentru copii, a unei zone centrale pentru găzduire evenimente, precum și reamenajarea terenului de sport și a zonei de fitness. De asemenea, se montează stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, rastele, sistem de iluminat public și iluminat arhitectural modern. Accesul în parc se realizează printr-un sistem nou de alei.

Parcul I.L. Caragiale

Modernizarea parcului Caragiale propune descoperirea Canalului Morii, al cărui traseu a fost acoperit la sfârșitul anilor ’80 cu o dală de beton, o abordare considerată astăzi ca fiind nepotrivită, acest curs de apă urmând să devină parte integrantă a parcului. Faza de proiectare.

Parcul Expo Transilvania

Regenerarea zonei verzi Expo Transilvania (parc cu facilități sportive, zone moderne pentru pietoni și construire parking în cartierul Mărăști) – se află în faza de proiectare. La nivelul străzilor sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: infrastructură rutieră, trotuare, piste de biciclete, semnalizări, refacerea reţelei de iluminat public stradal, lucrări edilitare, montare mobilier urban, precum şi amenajarea spaţiilor publice prin echipamente cu tehnologie smart. Străzile vizate: – str. Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Ialomiţei şi calea ferată; – str. Ialomiţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și intersecția cu strada Fabricii de Zahăr; – str. Tribunul Vlăduţiu – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Răsăritului; – Aleea Dâmboviţei – tronsonul dintre strada Dâmboviţei și strada Cojocnei.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.