Glumița lui Emil Boc, la Comitetul Regiunilor: “Mașina e ca soacra”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     3008 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut o prezentare a celor mai importante proiecte pe fonduri europene ale municipiului, la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor, de la Grand Hotel Italia. Boc a explicat că principalul demers făcut la Cluj a fost acela de a oferi alternative la transportul cu mașina. A subliniat faptul că orașul are tot mai multe autobuze electrice și, în general, mijloace de transport ecologice.

A arătat imagini din oraș din vremea când era invadat de mașini în zona centrală, în comparație cu fotografii actuale. Exemplele ar fi strada Eroilor, latura vestică a Pieței Unirii, piațeta din fața Teatrului Maghiar sau cea de lângă Cimitirul Central. De asemenea, pentru proiectele aflate încă în derulare, a prezentat zone din prezent, în oglindă cu felul în care acestea vor arăta în viitorul apropiat. Aici a adus vorba de strada Regele Ferdinand, strada Tipografiei, strada Kogălniceanu sau Molnar Piuariu, prima stradă smart din România.

Găsiți AICI un articol despre felul în care s-au înnoit sau urmează să se modernizeze arterele din centrul Clujului.

Și acum povestea cu soacra. Există o tradiție americană de a insera cel puțin o glumă într-un discurs. La noi nu prea ține, de regulă publicul e prea neatent sau prea rigid ca să râdă. La Comitetul European al Regiunilor asistența nu a fost atât de rigidă și a râs. Glumița lui Emil Boc a fost despre mașină: este ca soacra, trebuie să o respecți, dar să nu îi faci întotdeauna pe plac.

Iată, în format video, discursul lui Emil Boc.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.