Gata asfaltarea la Platinia, acum pot să spargă pentru metrou :) + Lista proiectelor întârziate ale Clujului

Autor  admin   în       1 year în urmã  

La început de septembrie, s-a inaugurat scuarul verde „14 Iulie”, cu o lună mai devreme decât era anunțat. Acest lucru a fost considerat o mare victorie. Pe de altă parte, sunt multe proiecte publice care sunt întârziate.

Întrucât municipalitatea nu are pe website o listă oficială a proiectelor în curs de dezvoltare, consilierul local Călin Groza a publicat pe Facebook o enumerare a marilor investiții ale Clujului rămase în urmă.

„Lista proiectelor majore întârziate (după datele din autorizațiile de construire):

  • Creșterea si îmbunătățirea spațiului pietonal in zona urbană pietonală str. Universității, str. M. Kogălniceanu, străzi adiacente – termen de predare: 01.02.2023
  • Revitalizarea malurilor Someșului, etapa 1 Lunca Someșului – 01.04.2023
  • Amenajare Parc cart. Zorilor – Observatorului – 03.08.2023
  • Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – Strada Oțetului – Strada Mărginașă – 09.07.2023″, a scris Groza.

Primarul Emil Boc a reafirmat, în ultima ședință de Consiliu Local, că toate proiectele Clujului pe fonduri europene vor fi predate în 2023, astfel încât municipalitatea să nu trebuiască să ceară o prelungire a termenului de încasare a fondurilor.

În aceeași postare, Călin Groza atrage atenția că proiectul Calea Mănăștur – Calea Moților se apropie de finalizare, însă betonul turnat anul acesta urmează, în teorie, să fie spart anul viitor pentru realizarea unor stații de metrou.

„La Calea Moților – Calea Mănăștur, alt proiect mult întârziat, se vor face prin săpătură deschisă 3 stații de metrou (intersecție Calea Mănăștur – Câmpului, Calea Mănăștur – zona Platinia, intersecție Calea Moților – strada Eminescu) și 2 stații de evacuare urgență (Calea Moților 5, Calea Moților 40). Adică o luăm de le zero!”, a transmis Groza.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.