GALERIE FOTO & VIDEO. Clădirea cheală din centrul Clujului. Cum arată acum fostul sediu al Romtelecom și care e perspectiva peste un an

Autor  admin   în       1 zi în urmã     1542 Vizualizări.  

Clădirea din centrul Clujului de pe strada Regele Ferdinand, colț cu Gheorghe Barițiu, în care lucrau angajați ai Băncii Transilvania, a intrat într-o nouă etapă. 

Muncitorii au îndepărtat aproape complet fațada de sticlă albastră de pe imobil; au mai rămas doar două-trei ochiuri de geam pe fațadă, de pe strada G. Barițiu, dar și acestea vor fi date jos în următoarele zile.

Lucrările la acest proiect au început în urmă cu o lună și vor dura un an și cuprind, în principal, desființarea fațadei de sticlă și o nouă compartimentare.

Impunătoarea clădire din centrul Clujului, cu o arhitectură controversată, ba chiar urâtă de foarte mulți clujeni, e cheală acum.

A rămas în picioare doar structura sa de bază, cu grinzi, plafoane și stâlpi de susținere; zidurile care au compartimentat clădirea au fost și ele îndepărtate, iar la interior au fost sparte tavanele unde va fi instalat un lift.

Clădirea cu fațadă din sticlă albastră a fost cumpărată în 2005 de Banca Transilvania pentru 4,4 milioane de euro, conform datelor din presa locală de la acea vreme. S-a zvonit, la un moment dat, că Universitatea Babeș-Bolyai și-ar fi exprimat intenția de a cumpăra această clădire în 2018, însă tranzacția nu s-ar mai fi finalizat.

Aflată într-o vecinătate prestigioasă din punct de vedere istoric și arhitectural, care include Palatul Babos, Palatul Bérde, Palatul Elian, Palatul Széky și actualul imobil ale Poștei Române din Cluj, clădirea în care a fost sediul Romtelecom se pregătește să se integreze cu arhitectura zonei.

Proiectantul general al acestei lucrări este s.c. Arhimar Arhitectura – Urbanism s.r.l. Cluj-Napoca. De structura imobilului se ocupă societatea clujeană Kesz, iar de fațade Mimo s.r.l., o firmă din Sighetu Marmației, județul Maramureș, care activează în acest domeniu de 32 de ani.

Arhimar este una dintre cele mai importante firme din domeniu, la Cluj. Ca o paranteză, compania este înființată în Maramureș, dar funcționează aici. În portofoliul său, se regăsesc proiecte de genul Platinia Elite Residence și Platinia Shopping Center de pe Calea Moților Cluj, United Bussines Center din Iași, Iulius Mall, UBS Riviera și alte proiecte de case ori rezidențiale în Cluj și în țară.

Cum va arăta noua clădire din centrul Clujului. Randări ale proiectantului

Foto: Randări Arhimar Arhitectura – Urbanism

VIDEO: Legat de Cluj

Te-ar putea interesa și acest articol:

EXCLUSIV. Cum se va transforma clădirea de sticlă a Băncii Transilvania din centrul Clujului. Imagini cu noua fațadă. FOTO RANDĂRI

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.