GALERIE FOTO. Ți-ai putea dori mai mult? Patru case de vacanță propuse pe malul lacului
Edificarea a patru case de vacanță, într-un peisaj de vis, pe malul Lacului Fântânele din localitatea Beliș, este unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Comisiei de urbanism de joi, 2 februarie, de la Consiliul Județean Cluj.
3.234
de metri pătrați este suprafața pe care ar urma să se construiască cele 4 cabane de munte.
Potrivit memoriului tehnic, tema de proiectare presupune elaborare PUZ – pentru construirea a 4 case de vacanță cu regim de înălțime D+P, amenăjari exterioare, împrejmuirea incintei precum și racordarea acesteia la toate rețelele tehnico – edilitare existente în zonă.
Terenul studiat prin PUZ, în suprafață de 3.234 metri pătrați, este situat în intravilanul localității Beliș (o suprafață de 1.687 din cei 3.234 metri pătrați totali), în extremitatea sudică, pe malul Lacului Fântânele, în afara zonelor de protecție arhitectural-urbanistică.
Conform CF, proprietarii terenului sunt clujenii Silviu Cosmin Moldovan și Andreea Miu – bun comun în cota de 2/3, Livia Niculina Pop Trif și Cristian Pop Trif – bun comun în cota de 1/3, întabulate drept de proprietate, pentru ambele terenuri rezultate în urma dezmembrării.
În documentația tehnică depusă la CJ se arată că amplasamentul este situat într-o zona de dezvoltare turistică, unde există numeroase case de vacanță, motiv pentru care este oportună și binevenită realizarea funcțiunii de case de vacanță, care va avea un efect pozitiv la nivel urbanistic închegând zona.
CITAT
„Funcțiunea dorită – case de vacanță – nu va avea un impact negativ asupra calității și caracteristicilor zonei, integrându-se acesteia și contribuind prin amenajările propuse la asigurarea unei arhitecturi de calitate. Construcțiile se vor executa unitar, cu respectarea prevederilor RLU Lv*. Necesarul de parcări pentru funcțiunile propuse se vor amenaja la sol și vor fi dimensionate conform PUG, adică minimum un loc de parcare/casă de vacanță”.
Memoriul tehnic justificativ al proiectului
Regimul maxim de înălțime: D (demisol) +P (parter) +E (etaj), +M (mansardă).
Conform documentației, deșeurile vor fi depozitate în spațiul special amenajat în interiorul parcelei și vor fi evacuate periodic cu ajutorul firmelor de specialitate. Imobilele vor fi racordate la toate utilitățile existente în zonă.
Accesul pietonal și auto în incintă va fi realizat, conform memoriului tehnic, direct din drumul public existent, pe latura vestică a parcelei. Lățimea drumului este de aproximativ 7,40 metri, cu două benzi pe sens.
Proiectantul general al lucrării este s.c. Design Kabinet s.r.l. din Cluj-Napoca.
Foto & randări: Design Kabinet