GALERIE FOTO S-a turnat asfalt pe Eroilor, la Florești. Pivariu: „Intrăm într-o nouă etapă”

Autor  admin   în       2 years în urmã     2532 Vizualizări.  

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, anunță pe contul său de Facebook că modernizarea străzii Eroilor se face într-un ritm accelerat și că se intră într-o nouă etapă. S-a asfaltat partea carosabilă de la intersecția cu str. Teilor până spre Eroilor nr. 266, iar acum se desfășoară alte lucrări.
Mesajul transmis de primarul din Florești:
„Modernizarea străzii Eroilor intră în următoarea etapă. Mă bucur că vremea permite menținerea ritmului accelerat al lucrărilor. Primii 320 metri liniari de asfalt au fost turnați pe partea carosabilă (de la intersecția cu str. Teilor până spre Eroilor nr. 266), pe banda a treia a noului drum modernizat. Vă reamintesc totodată că în această noapte (de marți spre miercuri – n.r.), după ora 23:00 se vor executa simultan lucrările care prevăd finalizarea operațiunilor de acoperire a Văii Sinaslăului, de la intersecția străzilor I. Rusu și D. Mocanu, spre sensul giratoriu”, a transmis primarul celei mai mari comune din România.
Proiectul „Eroilor”
Proiectul Eroilor este esențial pentru Florești; strada este mereu aglomerată, mai ales la orele de vârf, în timpul anului școlar. Lucrările de lărgire a arterei sunt în plină desfășurare. Floreștiul a decis să nu tragă doar niște asfalt, ci să transforme strada într-un loc unde să conviețuiască pietonii și bicicliștii cu șoferii. Altfel spus, să fie „smart”.

DECLARAȚIE

„Cu certitudine, strada Eroilor va fi gata în acest an. Dacă ritmul se menține, eu cred că lucrările vor putea fi terminate mai devreme decât termenul stabilit. Ar fi trebuit să dureze șapte luni (din mai – n.r.), însă eu cred că se vor finaliza în octombrie sau noiembrie, în funcție de condițiile meteo sau alte probleme care pot să apară”.

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești

Pivariu a explicat ce înseamnă conceptul de „smart”, raportat la strada Eroilor.

Este smart, în primul rând, pentru că s-a schimbat proiectul. Inițial erau prevăzute două benzi și parcări, iar fiecare mașină, când ieșea din parcare, îngreuna traficul. Nu era sigur, pentru că atunci când era aglomerat, ambulanța și pompierii n-ar fi putut trece pe acolo.

A durat mult până s-a obținut tot ce era necesar pentru schimbare și reproiectare, dar acum pot să vă spun că vor exista băncuțe smart, camere de supraveghere cu ANPR și PTZ (care identifică plăcuța de înmatriculare, uneori tipul de mașină și culoarea – n.r.), ca să creștem gradul de siguranță. Îi vom identifica pe cei care comit contravenții și chiar infracțiuni.

Apoi, avem coșuri de gunoi inteligente, care compactează deșeurile, iluminat public cu tehnologie LED (și cablurile trec în subteran). Avem în plan încă un automat CTP, ca să venim în ajutorul cetățenilor, să nu mai trebuiască să meargă pentru un abonament în centrul Floreștiului.

Mai este smart această stradă pentru că vor fi mulți copaci, vor fi piste de biciclete, adică posibilități de deplasare pietonală, alternativă și cu mașina”, a explicat edilul șef al comunei Florești.

Între timp, și alte străzi vor intra într-un program de modernizare și vor fi aduse cât mai aproape de conceptul „smart”. Lucrări de acest fel sunt stabilite, de exemplu, pe strada Răzoare, de lângă Metro.

Sursa foto: Primăria Florești

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.