GALERIE FOTO. Proiectul foarte apreciat de urbaniști. Arhitectul șef al județului Cluj: „Foarte frumoasă partea de arhitectură. Felicitări!”

Autor  Tudor Știrbu   în       11 luni în urmã     9721 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar propus în ședința Comisiei tehnice de urbanism de la Consiliul Județean Cluj de săptămâna aceasta a întrunit aprecierile specialiștilor în urbanism și, ca urmare, a fost avizat favorabil. 

„Foarte frumoasă partea de arhitectură. Felicitări!”, a transmis arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță.

Proiectul se referă la construcția unei capele în satul Sânmartin, comuna Chinteni.

De altfel, construcția de capele este pe agenda fiecărui primar care se respectă. Vremurile cu cortegii funerare pe străzi au apus, iar oamenii cer locuri civilizate, solemne, în care să nu îi plouă, pentru a-și omagia rudele trecute la cele sfinte.

1.123

de metri pătrați reprezintă suprafața pe care urmează să fie construită capela.

Terenul este situat în intravilanul satului Sânmartin, comuna Chinteni, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural-urbanistice.

Conform prezentării, terenul are o formă neregulată, cu o suprafață de 1.123 de metri pătrați.

VECINĂTĂȚI:

  • la nord-vest, parcelă privată – teren liber de construcții – pe un tronson de 23,97 ml;
  • la sud-vest, teren cu destinația de drum;
  • la sud-est, teren cu destinația de drum;
  • la nord-est, parcelă privată, teren liber de construcții;

Terenul are o pantă de aproximativ 5,70 metri pe cea mai lungă distanță.

Conform proiectantului, accesul auto/pietonal pe parcelă se face prin partea vestică a parcelei.

Proiectantul a explicat în ședința CTATU că spațiile principale ale clădirii propuse vor fi sala de ceremonie și sala pentru priveghi, dar aceasta va fi dotată cu toate spațiile anexă necesare: grupuri sanitare, îmbălsămare, salon
preoți, centrală termică și spații pentru depozitare și curățenie.

Exteriorul va fi amenajat în zona acceurilor cu o platformă minerală permeabilă care va deservi atât circulația auto, cât și cea pietonală, iar restul aleilor din incintă vor avea același finisaj (pavaj de piatră naturală sau similar). Pe parcelă a fost propusă și o zonă pentru parcarea a 5 mașini (platformă betonată).

Proiectantul a mai propus amenajarea spațiului rămas liber cu vegetație joasă (gazon), medie (arbuști) și înaltă (arbori – mesteacăn, stejar, pin negru și carpen). Au fost propuși atât arbori cât și arbuști pe toate cele patru laturi ale parcelei.

În cadrul incintei, în zona accesului auto a fost propus un punct gospodăresc pentru depozitarea gunoiului menajer în vederea colectării selective a acestuia pe 4 fracții. Acesta va fi mascat de vegetație medie și înaltă.

Beneficiarul acestei investiții este Primăria comunei Chinteni, iar proiectantul lucrării este s.c Made By s.r.l. din Cluj-Napoca.

Sursa foto & randări: s.c. Made By s.r.l. Cluj-Napoca

Te-ar putea interesa și acest articol:

Încă o capelă. „Construcția ei este oportună și justificată”

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.