GALERIE FOTO. Proiectul care va da identitate cartierului Bună Ziua ajunge pe masa urbaniștilor. Mall, lac, scuar verde și creșă

Autor  admin   în       2 years în urmã     5006 Vizualizări.  

Un proiect care va da identitate cartierului Bună Ziua va fi dezbătut în următoarea ședință a comisiei de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. Green Square. Este vorba despre un ansamblu mixt – spații comerciale, locuințe, birouri și creșă – lângă supermarketul Lidl. 

Proiectul ajunge în dezbatere în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului după ce proiectantul a refăcut studiul de trafic post-pandemie. 

Lângă Lidl se propun două blocuri, unul cu nouă etaje (trei niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și opt etaje), altul cu șapte (două niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și șase etaje). Cea mai mare parte este ocupată de apartamente, dar există și o zonă de birouri.

Subsolul este dedicat parcării mașinilor și bicicletelor. La demisol, parter și mezanin va exista un mall, cu magazine, cafenele și restaurante. Galeria foto vă arată felul în care a fost gândit centrul comercial. Rămâne de văzut dacă va fi pe placul specialiștilor din CTATU sau dacă aceștia vor avea de adus corecții.

Impresionant este scuarul verde din fața mall-ului, cu un mic lac. În Bună Ziua s-a construit mult, iar preocuparea pentru spațiul verde a fost aproape inexistentă. Iată că acest proiect aduce o oază de verdeață. De aceea spunem că va da identitate întregului cartier. Și va ridica standardele.

Deasupra mezaninului este, de asemenea, o zonă înierbată. În plus, va fi construită și o creșă, cu 80 de locuri. pe o parcelă alăturată, ajutând comunitatea din Bună Ziua să nu își transporte copiii în alte zone ale orașului. La fel și mall-ul care va reduce deplasările locuitorilor din zonă spre alte centre comerciale.

În plus, se propune construirea unui drum cu sens dublu, care va deservi zona de servicii, depozitare și accesele în parcările subterane.

Aproape două hectare au la dispoziție dezvoltatorii imobiliari; mai exact, 19.262 de metri pătrați.

128

de metri pătrați vor fi cedați pentru lărgirea străzii Bună Ziua.

37.492

de metri pătrați va fi suprafața construită desfășurată, dacă proiectul propus va primi, în această formă, avizul arhitectului-șef.

Regimul de înălțime maxim admis în zonă este de 12 niveluri supraterane, dar arhitecții au decis să nu solicite indicii urbanistici maximali din PUG.

246

de apartamente ar urma să fie realizate.

Emergent Real Estate și STK Properties sunt cele două entități care dețin parcela de pe Bună Ziua. Practic, ambele sunt administrate de STK Financial, un fond de investiții închis. Președinte este un clujean, Nicolae Pascu.

Proiectant este Trans Form Consult SRL; planșa este semnată de Vlad Negru, Bogdan Manole, Ioana Oltean și Oana Avram.

Sursa foto: Randări Trans Form Consult SRL Cluj-Napoca

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.