GALERIE FOTO. Proiect avizat: camping cu cinci căsuțe, foișor, ciubăr și un teren de sport, într-o zonă turistică

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã     1599 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj au avizat favorabil proiectul construirii unui camping cu cinci căsuțe din lemn, un foișor, o zonă de relaxare cu ciubăr și un teren de sport  în satul Livada, comuna Petreștii de Jos.

Comuna se află într-o zonă cu destinații turistice de vizitat: Cheile Turzii, Cheile Tureniului, Băișoara. 

În ședința CTATU de joi, proiectantul a arătat că beneficiarul investiției. Daniel Gheorghe Lakatos, dorește eleborarea unui plan urbanistic de detaliu pentru construirea acestui camping.

6.284

de metri pătrați (mp) este suprafața totală a celor două parcele pe care va fi construit campingul.

Terenurile studiate au suprafețe de 3.387 de mp, respectiv de 2.897 mp și sunt situate în intravilanul localității Livada, comuna Petreștii de Jos, județul Cluj. Pentru realizarea obiectivului propus, este necesară întocmirea unui PUD. Documentația acestui proiect a fost realizată de s.c. Addstudio Proiectare s.r.l. din Cluj.

Accesul pe parcelă și vecinătățile

În această zonă, legătura cu satul se realizează pe drumul comunal, din pietriș și pământ care are două zone de circulație auto, lățimea totală a drumului fiind de aproximativ 3,90 metri. Parcela studiată are front la stradă de 51,78 de metri la drumul comunal.

Proiectantul a arătat că parcela se învecinează la nord, sud, est și vest cu câte o proprietate privată. În plus, în partea de sud-est se află drumul comunal care aparține domeniului public al satului Livada și de pe care se realizează accesul pe parcela studiată.

27,95

de metri pătrați este suprafața unei căsuțe din lemn

Conform documentației prezentate în ședința Comisiei de urbanism, suprafața construită a unei căsuțe va fi de 27,95 mp, egală cu cea desfașurată și va fi compusă dintr-un dormitor și o baie. Foișorul va avea suprafața construită egală cu cea desfașurată de 35,85 mp avea o bucătărie de vară. Căsuțele și foișorul vor fi realizate din lemn, iar anexa din zidărie, fundații din beton, cu acoperiș de tip șarpantă din lemn la foișor și tip terasă la anexă.

10 locuri de parcare

Toate construcțiile propuse vor avea regimul de înălțime parter. Proiectantul a mai arătat că, întrucât căsuțele vor avvr adăposti în total 5 dormitoare, a propus 10 locuri de parcare în incinta proprietății, care vor asigura necesarul de parcări pentru obiectivul propus. Accesul auto nou propus de pe latura sud-estica poate fi utilizat si pentru intervenția autospecialelor destinate stingerii incendiilor.

Construcțiile propuse vor fi astfel realizate încât să se integreze în ansamblul arhitectural specific localității, cu particularitățile zonei și se vor armoniza cu vecinătățile imediate. Alimentarea cu apă se va face dintr-o fântână printr-un puț forat, iar evacuarea apelor printr-o micro-stație de epurare.

„Să se mai lucreze la partea de arhitectură”

Arhitectul șef al județului i-a recomandat o zonă verde mai cuprinzătoare și ca foișorul să fie mutat într-o altă parte a parcelei tocmai pentru a păstra „cât mai natural” zona studiată. Claudiu Salanță a avut câteva cuvinte și despre arhitectura celor cinci căsuțe, recomandând „să se mai lucreze” la această parte.

Da, e adevărat, căsuțele din proiect au o arhitectură ciudată, cu acoperișuri rotunjite.

În discuție a intervenit și arh. Alice Oprică, care face parte din Comisia de urbanism a CJ Cluj, și care a observat că în proiectul prezentat, căsuțele n-au ferestre.

„Oare căsuțele ăstea n-ar fi trebuit să aibă ferestre? Pe capăt, măcar. Așa, fără, sunt tare întunecoase. Vin prefabricate sau cum?”, s-a interesat Alice Oprică.

Arhitecta din CTATU i-a recomandat proiectantului ca în faza următoare să țină cont de această sugestie. Proiectantul a spus că va ține cont de recomandările primite din partea membrilor Comisiei de urbanism. Proiectul a primit aviz favorabil cu 4 voturi.

Sursa foto: Randări s.c. Addstudio Proiectare s.r.l.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.