GALERIE FOTO. Peste 80.000 de vizitatori, cam cât populația municipiilor Turda și Câmpia Turzii la un loc, au fost curioși pentru o noapte

Autor  admin   în       1 year în urmã     924 Vizualizări.  

Peste 80.000 de clujeni și turiști au trecut pragul celor 27 spații de cultură de „Noaptea Europeană a Muzeelor”, a anunțat, duminică, primarul Emil Boc. Instituțiile de cultură, universitățile și organizații de profil din oraș și-au deschis porțile pentru vizitatori în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Dacă ar fi să facem un exercițiu de imagine, ar însemna că muzeele din Cluj-Napoca au fost vizitate în această noapte de populația municipiilor Turda și Câmpia Turzii la un loc. La ultimul recensământ, cel din 2021, Turda înregistra 54.646 de locuitori, iar Câmpia Turzii, 26.985 de locuitori.
„Expoziţiile permanente, cât și cele temporare, expozițiile tematice, elementele de istorie, cultură și cele de inovație au stârnit atenția publicului clujean care a vizitat cele 25 de locații din orașul nostru.
Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, <Noaptea Muzeelor> este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 19-a ediție.
La nivel local, <Noaptea Europeană a Muzeelor> este un eveniment coordonat de Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale prin Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca și sprijinit de Primăria Cluj-Napoca”, a transmis Emil Boc pe Facebook.
Mai multe informații, pe Noaptea Muzeelor Cluj-Napoca.
Foto: Primăria Cluj-Napoca/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.