GALERIE FOTO. Norocul festivalierilor de la Electric Castle din Bonțida. Nu vor fi nevoiți să înconjoare localitatea

Autor  admin   în       1 year în urmã     3378 Vizualizări.  

Administrația județeană anunță că se apropie de finalizarea lucrărilor de construire a podului peste râul Someșul Mic din Bonțida.

În acest fel – asigură administrația județeană – întregul tronson al DJ 161, care pornește din DN 1C și ajunge până în proximitatea Castelului Banffy, va fi pe deplin pregătit și deschis circulației publice înainte de începerea festivalului Electric Castle.

DECLARAȚIE

„Construirea  podului din Bonțida s-a derulat în ritm alert, acesta urmând a fi finalizat într-un timp record, de doar trei luni. Podul va fi deschis circulației în jurul datei de 15 iulie, lucrările înregistrând deja un progres de cca. 80%”.  

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, până în acest moment au fost deja montate grinzile podului și a fost turnată placa de suprabetonare. Ulterior, întreaga structură va fi acoperită cu un strat de asfalt.

Lucrările de modernizare la podul peste Someșu Mic din Bonțida au început la sfârșitul lunii martie 2023. 

În situația în care podul n-ar fi realizat, cei care ar dori să intre sau să iasă din localitate au la dispoziție un drum de țară, pe un singur sens, care iese la șoseaua națională în Răscruci (folosit pentru acces în perioada festivalului Electric Castle).

33.303.622

de lei este valoarea totală a lucrărilor, bani din fonduri europene.

Drumul județean 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C este parte componentă a „Drumului Bistriței” și are o lungime de aproape 17 kilometri. Lucrările, în valoare de 32.303.622 lei, sunt finanțate din fonduri europene.

Festivalul Electric Castle din acest an de la Bonțida va avea loc între 19 și 23 iulie. 

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.