GALERIE FOTO. Locul unde își construiesc case clujenii. Ansamblu imobiliar cu 10 locuințe unifamiliale, spațiu verde și loc de joacă

Autor  Tudor Știrbu   în       8 luni în urmã     5559 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj vor dezbate, în ședința de joi, 7 martie, proiectul unui ansamblu imobiliar cu 10 locuințe unifamiliale, spațiu verde și loc de joacă cu acces public nelimitat în localitatea Feleacu. 

Proiectul se află în etapa emiterii planului de urbanism zonal (PUZ). Este vorba despre 10 parcele situate în intravilanul localității Feleacu care urmează să fie reparcelate. În total vor rămâne 10 loturi de teren pe care se vor construi 10 case individuale.

11.989,05

de metri pătrați este suprafața însumată a celor 10 parcele de teren.

Amplasamentul studiat este format din 10 parcele, aflate în proprietate privată, iar suprafața terenului ce face obiectul studiului este de 11.989,05 mp, având următorii proprietari:

  • Aldea Cristian Marc și Aldea Diana Rebeca (4 parcele);
  • Crăciunaș Ovidiu și Crăciunaș Ioana-Alexandra (3 parcele);
  • Filimon Andreea (3 parcele).

 

Cu cine se învecinează

Parcela reglementată este amplasată într-una dintre zonele cu potential de dezvoltare a satului Feleacu. Zona propusă pre – urbanizare se află într-o fâșie mai puțin construită, situată la sud de Strada Principlă și la vest față de E60. Zona beneficiază de o panoramă și însorire deosebită și de o pantă lină, fiind propice dezvoltării cu locuințe.

Se propune elaborarea unui P.U.Z. pentru parcelare teren, pentru locuințe unifamiliale, amenajare acces, racorduri și branșamente utilități, operațiuni notariale pentru construirea unor locuințe individuale cu regim de înălțime redus S+P+E+M/ S+D+P+E/ D+P+E/ P+E+M, și amenajarea spațiului verde cu acces public aferent.

Propunerea vizeză realizarea intervenția în 2 zone de interes:

  • Zona de interes 1: construirea unui ansamblu de locuințe individuale P+1+M rspectiv D+P+1;
  • Zona de interes 2: amenajarea zonei verzi existente în spații verzi – parcuri, grădini, loc de joacă public.

Ansamblul propus este străbătut vest – est de un drum cu profil de 8,5 metri (o bandă pe sens, de 3 metri pentru trafic auto și trotuare de 1,25 m pe amble părți), care pornesc din drumul comunal DC142, având la ambele capete ieșiri către drumul principal.

Proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură Trans Form din Cluj, condus de arh. urb. Vlad Negru.

Foto & randări: Trans Form

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.