GALERIE FOTO. Încă un parc din Cluj se pregătește de inaugurare. Este aproape gata

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     4914 Vizualizări.  

Marți și miercuri, lucrătorii de la RADP au avut misiunea de a turna asfalt în jurul parcului și deja arată cumva. În interior, s-a început montarea de dale, mai e nevoie de aparate de fitness, gard viu, gazon pe unele porțiuni, stâlpi de iluminat; aparatele de joacă sunt pe poziție, arborii au fost plantați. Vorbim despre proiectul părculețului de pe strada Grigore Alexandrescu, aproape de intersecția cu Primăverii, cel amenajat pe locul unei centrale termice de cartier. 

950

de metri pătrați măsoară părculețul din Mănăștur, care a rămas cu o mini-centrală termică în mijlocul ei. Este singura clădire care nu s-a putut demola din ansamblul Centralei CT19, întrucât este parte a unui punct trafo.

RADP are termen ziua de miercuri să încheie asfaltarea. Regia și-a cam terminat treaba.

Proiectul este în termen. Adică teoretic nu, a plecat la drum pe 1 septembrie 2022 și a avut timp de proiectare și execuție 9 luni; deci, la linie, ar fi trebuit terminat până în 31 mai. Dar practic da, pentru că se scad perioadele din iarnă când nu s-a putut lucra.

1.684.000

de lei, fără TVA, este suma pe care Clujul o achită executantului pentru acest parc; Primăria estimase costurile la aproape două milioane. Firma care a câștigat licitația este Eco Garden Construct, cea care se ocupă și de întreținerea spațiilor verzi din oraș.

Contractul prevedea plantarea a 25 copaci, a unui gard viu și așternerea gazonului. De asemenea, s-a instalat un sistem de irigație pentru noul loc de joacă. Iluminatul și coșurile de gunoi vor fi „inteligente”, iar aparatele de fitness vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități. Vor mai apărea un foișor, mese de ping-pong, covoare de dale de cauciuc, bănci, coșuri de gunoi inteligente, iluminat public inteligent și cișmele.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.