GALERIE FOTO. Cum arată, la începutul lunii mai, lucrările de revitalizare a malurilor Someșului. Imagini surprinse din dronă

Autor  admin   în       1 year în urmã     2118 Vizualizări.  

Lucrările de revitalizare a malurilor Someșului continuă, deși pe unul din loturi termenul de finalizare a fost depășit. Este vorba de lucrările de pe malul stâng al Someșului (plaja Grigorescu) care n-au fost încheiate conform termenului – 30 aprilie 2023 -, ci vor fi „în a doua parte a acestui an”, după cum declara, în urmă cu o lună, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

„Estimarea noastră este că în a doua parte a anului acest proiect să fie gata”, a mai spus atunci viceprimarul Clujului.

Album foto cu lucrările pe malul Someșului 
Reprezentanții Simacek Urban Greening Solutions, unul dintre cei trei constructori care lucrează pentru revitalizarea malurilor Someșului, au publicat pe Facebook o serie de fotografii cu stadiul lucrărilor la începutul lunii mai.
Foto: Simacek Urban Greening Solutions
Lucrările de modernizare a malurilor Someșului s-au scumpit în luna septembrie 2022. Consilierii locali au votat atunci actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.

Proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona I”, derulat din fonduri europene, costă peste 31 milioane de euro, față de 25 de milioane de euro aprobați inițial.

Ce prevede proiectul realizat de spaniolii de la Practica

Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului, realizat de o echipa de arhitecți spanioli de la Practica, prevede realizarea unui pod nou, pietonal și velo, în dreptul Parcului Rozelor, un lucru cerut de societatea civilă de ani buni.

„Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului – zona I Lunca Someșului Mic”. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. „Rethinking Someș”.

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu.

Execuția lucrărilor se execută secvențial, pe tronsoane succesive, de la vest spre est, pe cele două maluri:

– Tronsonul 1: Strada Donath – strada Mirăslău;
– Tronsonul 2: Strada Mirăslău – strada Petuniei;
– Tronsonul 3: Strada Petuniei – Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”;
– Tronsonul 4: Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” – Podul Garibaldi;
– Tronsonul 5: Strada Muzicescu, Strada 1 Decembrie 1918;
– Tronsonul 6: Zona Hotel Napoca, Strada Mamaia;
– Tronsonul 7: Strada Dragalina, Zona Camerei de Comerț și Industrie.

Filmarea care îți spune unde și câți arbori vor fi plantați pe malurile Someșului
Simacek Urban Greening Solutions a realizat în vara trecută o filmare cu drona deasupra lucrărilor de pe malurile Someșului. Filmarea arată unde și câți arbori vor fi plantați pe malurile Someșului și câți metri pătrați sunt dedicați spațiului verde. Filmarea și un scurt text, mai jos:
 
„Reabilitarea culoarului Someșului este un proiect integrat de amenajare și revitalizare, cu un potențial uriaș de îmbunătățire a peisajului urban și a modului în care este utilizat spațiul adiacent râului, atât pentru pietoni, cât și pentru cicliști sau în alte scopuri recreative.
Iată zona Parcul Grigorescu – Podul Garibaldi în cifre 🧐🌳
„Rethinking Someș”, proiectul firmei spaniole Practica (câștigător al unui concurs internațional de soluții), este realizat de Asocierea ACI Cluj (lider) – SOCOT SA – Simacek Facility Services. 🚜🌳
Beneficiar al proiectului: Primăria Municipiului Cluj-Napoca.🏫

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.