GALERIE FOTO. Clădiri înierbate pe un hectar, la Sf. Ion. Primăria investește într-un REHAB

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     1517 Vizualizări.  

Primăria a identificat un teren în zona Sf. Ion pe care dorește să construiască un centru dedicat adicțiilor. Este o idee susținută de consilierul local Adriana Cristian, de la USR, și preluată de administrativul local.

Municipalitatea i-a însărcinat pe arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu, câștigători a trei concursuri de soluții organizate la Cluj (Turnul Pompierilor, Parcul Feroviarilor, PUZ Sopor), să întocmească studiul de fezabilitate și planul urbanistic zonal. Propunerile formulate de echipa coordonată de cei doi urmează să se dezbată în ședința comisiei de urbanism.

Arhitecții au realizat un plan urbanistic zonal pe aproape 28 de hectare, iar rehab-ul, centrul de adicții, este prima etapă, pe un hectar. Mai exact, 10.504 metri pătrați.

“Prin proiect se dorește de asemenea o propunere de etapizare a zonei prin P.U.Z.-uri aferente care se pot dezvolta independent, în funcție de situația particulară pe care fiecare zonă o impune. Această decizie are ca și scop o subordonare a viitoarelor P.U.Z.-uri posibile în zonă, fiind propuse 5 zone independente de dezvoltare împărțite în etape de dezvoltare care să acopere un total de 278 989 metri pătrați”, se arată în documentație.

Pe parcela de un hectar se dorește construirea unei clădiri dedicate reabilitării adulților, a uneia pentru copiii cu adicții, dar și o sală de sport. Pe randări se vede că imobilele sunt înierbate, o soluție de arhitectură logică, având în vedere apropierea de pădure.

De asemenea, va exista o parcare și un spațiu pentru fitness, în aer liber.

După aprobarea planului urbanistic zonal în CTATU, urmează etapa aprobării în Consiliul Local și apoi drumul spre autorizare este deschis.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.