GALERIE FOTO. Cheltuim banii “cu cap”, la Cluj? Parcul pustiu, unde principala atracție este sub lacăt
Poate este momentul să ne întrebăm dacă unele dintre investiții sunt făcute “cu cap”, la Cluj. OK, cheltuim bani europeni sau naționali, dar și aceia sunt bani. Oare aceste 23 de milioane de lei nu le puteam utiliza mai chibzuit?
Pădurea clujenilor. Acest obiectiv este finalizat – pe vorbe, la finalul anului trecut, în fapt, nici acum. Parcul este pustiu, când l-am bătut cu pasul mai era o singură persoană. Aleea a fost stricată de o alunecare de teren, aspersoarele udau din greu o zonă cu buruieni, un podeț de lemn era deja stricat.
Principala atracție este tiroliana, care stă sub lacăt. “Nu a fost folosită niciodată. Nu au găsit oameni să angajeze de o parte și de ailaltă”, ne spune o doamnă, care pare să lucreze în parc. Apoi, ca Pădurea clujenilor să fie pădure, ar trebui ca arborii să fie maturi și să ofere umbră; ce este acum acolo e doar o glumă.
“Sunt două alei în tot parcul. Ia du-te cu copilul să te joci cu mingea, vezi unde ajunge mingea… Jos, pe bulevardul Muncii”, spune vizitatorul.
21
de hectare are Pădurea clujenilor. În acest moment, este cel mai mare parc al municipiului; urmează să fie depășit de Parcul Est și de pădurea-parc din Borhanci.
Sigur, avem nevoie de spații verzi, dar aici era fix spațiu verde și înainte. Și mai venea primarul să planteze copaci din timp în timp, la diverse acțiuni, așa încât erau și arbori.
Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Din această sumă, 8.644.984,54 lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1.322.713,53 lei vor fi decontați de la bugetul național. Contractul de finanțare s-a semnat în 14 noiembrie 2019.
Lucrările au fost executate de Nord Conforest s.a.